5 правил, які допоможуть не викидати їжу і заощадити

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Фудблогер Дарія Дорошкевич показала, як раціонально використовувати залишки продуктів

Поделиться:

Питання марнування продуктів надзвичайно актуальне у світі. Кулінарний блогер Дарія Дорошкевич показала майстер-клас створення смачних страв з усього, що є в холодильнику. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з сусідами, які засмічують під'їзд та подвір'я

1. Якщо у вас залишається трохи сметани, додайте її у соус для смачного салату.Ризото: опановуємо італійську класику Залишки сметани можуть стати інгредієнтом для корисного британського салату. У його склад також входять:

- капуста
- морква
- дайкон
- селера
- мед
- гірчиця
- сіль
- лимонний сік 

Якщо у вас залишилася редиска чи кольорова капуста - вони не будуть зайвими у салаті. 

Не купуйте більше, ніж можете з’їсти. Раціонально використовуйте відходи. Не купуйте ті продукти харчування, які потім не будете їсти. Це ваші гроші, які ви витрачаєте на те, що потім викидаєте у смітник. 

2. Якщо у вас залишились макарони, приготуйте поживний салат. 5 рецептів запашної випічки для чудового настроюЧасто трапляється, що після вечері залишається трохи відваених макарон. Аби їх не викидати, приготуйте смачний салат. У його склад також входять:

- помідори 
- огірки
- зелень
- сік лимону
- оливкова олія 
- сир

3. Діліться їжею із тими, хто її потребує. Часто цілком їстівні продукти опиняються у смітниках. В Україні є чимало людей, які опинилися за межею бідності і потребують їжі. Тож, замість того, щоб викидати харчі, краще поділитися ними із тими, кому це життєво необхідно. 

4. Якщо у вас залишилася варена картопля, приготуйте італійську страву.5 рецептів сендвічів на всі випадки життя Для приготування італійської страви під назвою ньоккі необхідно натерти картоплю у мундирі на терці. Далі варто додати наступні інгредієнти:

- яйце
- сіль
- борошно

Після приготування тіста ретельно перемішайте масу і сформуйте невеличкі кульки. Обжарте їх на пательні. 

5. Робіть інвентаризацію харчів як в холодильнику, так і на полицях з крупами. Таким чином, ви побачите що у вас є, а що варто докупити. Також варто складати меню на тиждень. Це урізноманітнить ваш харчовий раціон і дозволить раціонально використовувати куплені продукти. Все, що залишається завжди можна заморозити і використовувати у майбутньому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи всі салати – низькокалорійні: дієтолог розвіює міфи

Новости по теме