У програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом ароматного печеного перцю з оригінальною начинкою.
Існує безліч варіантів, як приготувати страву з перцю. Проте одним із найпопулярніших є запечений з м’ясною начинкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оригінально посмажити яйця
Едуард Насиров пропонує приготувати перець з сиром фета та картоплею.Така страва ідеально підійде, якщо до вас неочікувано прийшли гості, адже не потребує особливих інгредієнтів і може бути як ситним сніданком, так і вишуканою вечерею.
ПЕРЕЦЬ З НАЧИНКОЮ: ІНГРЕДІЄНТИ
Перець болгарський – 2 шт.
Картопля – 300 г.
Сир фета – 100 г.
Оливкова олія – 50 мл.
Часник – 1 зубчик
Оливки – 100 г.
Соняшникові зернята – 50 г.
Цедра 1 лимону
Соус «Песто» – 3 ст.л.
Зелень, перець чилі, спеції за смаком
Читайте також: Як підвищити імунітет і позбутися стресу за допомогою перцю чилі
ПЕРЕЦЬ З НАЧИНКОЮ: ПРИГОТУВАННЯ
1. Зварити картоплю зі шкіркою до готовності
2. Перець розрізати навпіл, видалити серединку з насінням.
Коли обираєте перець, звертайте увагу на шкірку. Вона має бути гладенька, без пошкоджень, - наголошує кулінар.
3. Оливки нашаткувати дрібними кільцями.
4. Картоплю та сир нарізати кубиками.
Сир можна обирати будь-який за смаком. Наприклад, бринзу чи інший твердий сир, - каже Едуард Насиров.
5. Картоплю, сир та оливки викласти в одну миску та перемішати.
6. Цедру лимона натерти на терці і додати до суміші.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лимонно-імбирні сирники від Едуарда Насирова
7. Туди ж додати кілька ложок соусу та спеції за смаком. Усе ретельно перемішати.
8. Наповнити половинки перцю начинкою.
9. Начинені перчинки викласти у форму для запікання, зверху посипати соняшниковим насінням і поставити в духовку при температурі 220 градусів на півгодини.
10. Готову страву прикрасити зеленню.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров поділився рецептом смачної закуски із запечених грибів із сиром.