«На ножах»: Як придорожнє кафе перетворилося на розкішний вірменський ресторан (до і після)У програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер Едуард Насиров поділився рецептом смачної шакшуки з помідорами та солодким перцем, яку можна приготувати за лічені хвилини.

Шакшука – традиційна страва Близького Сходу, що в перекладі з арабської означає «суміш». За класичною  рецептурою її інгредієнтами є яйця, помідори, цибуля та спеції. Проте за бажанням можна додавати будь-які, що є у вашому холодильнику від сосисок до кукурудзи.

Читайте також: Оригінальний рецепт омлету з беконом: Рецепти Руслана Сенічкіна

До вашої уваги рецепт ароматної шакшуки, яка стане ідеальним сніданком для холодного зимового ранку.

ШАКШУКА:ІНГРЕДІЄНТИ

Томати у власному соку – 400 г

Яйця – 4 шт.

Прянощі (чебрець та паприка)

Часник – 3 зубчики

Перець солодкий – 2 шт.

Перець чилі – 1шт.

Цибуля – 1 шт.

Читайте також: Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана Сенічкіна.

ШАКШУКА: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цибулю та перець нарізати дрібними шматочками.

Перець можна використати заморожений, - каже кулінар.

  1. Пательню поставити на вогонь, додати олію та вкинути туди овочі. До маси також потрібно вкинути дрібно нарізаний часник.

Овочі потрібно довести до тушкованого стану, - підкреслює Едуард Насиров.

  1. Після цього можна додавати томати, накрити кришкою і тушкувати ще кілька хвилин.
  2. На пательні з овочевою масою зробити 4 невеликі лунки. Розбити у них яйця.

Принцип цієї страви в тому, що яйця мають не смажитися, а тушитися в соусі, - зазначає експерт.

  1. Додати спеції за смаком та накрити кришкою. Залишити ще на кілька хвилин.

Страва має тушкуватися не довго, щоб жовток у яйцях залишився рідким, - зауважує кулінар.

  1. У кінці до готової страви додати чебрець та перець чилі за смаком.

Існує правило: суху зелень потрібно додавати під час тушкування, а свіжу – у кінці. Тоді прянощі максимально віддаватимуть свій аромат, - говорить Едуард Насиров.

Готову шакшуку можна подавати зі свіжими овочами, але традиційно її їдять зі свіжим хлібом, який вмочують у страву.

Нагадаємо, не так давно Едуард насиров розповів, як приготувати рисову локшину з овочами.