Як приготувати смачну піцу без тістаУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер  та експерт вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачної закуски із печериць та сиру, якими можна почастувати своїх гостей.

Печериці – найпопулярніші гриби у світі. Їх можна вживати навіть в сирому вигляді. Печериці на 90% складаються з води, інші 10% – це мінерали і корисні речовини. Ці гриби надзвичайно корисні для організму: вони покращують пам'ять і навіть можуть знімати втому.

Читайте також: Дієтолог пояснила, чому потрібно вживати гриби

ГРИБИ З СИРОМ: ІНГРЕДІЄНТИ

Печериці – 400 г.

Часник – 1 зубчик

Оливкова олія – 1 ст. л.

Крем-сир – 200 г.

Панірувальні сухарі – 1 ст. л.

Пармезан – 50 г.

Червона цибуля – 1 шт.

Сіль, перець, чебрець за смаком.

Читайте також: Фаршироване курча з бринзою та грибами.

ГРИБИ З СИРОМ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Гриби помити, почистити та відірвати усі ніжки.

Намагайтеся акуратно відривати ніжки, аби не пошкодити шапку, - каже Едуард Насиров.

  1. Ніжки грибів та цибулю дрібно пошаткувати.
  2. Також потрібно порізати дрібно часник.

Щоб часник легко очистився, потрібно зверху злегка надавити на нього ножем, - підказує кулінар.

  1. Усе, що нарізали, посмажити на невеликому вогні до золотавого кольору. Вкинути спеції за смаком.
  2. У смажену суміш додати крем-сир та панірувальні сухарі. Усе перемішати до однорідної консистенції.

Крем-сир можна замінити домашнім нежирним сиром, головне, щоб він був некислий і не сильно вологий, - говорить експерт.

  1. Форму для випікання змастити олією.
  2. Усі шапки грибів начинити сирною масою і викласти у форму.
  3. Зверху посипати тертим пармезаном та відправити запікатися в духовку на 20-25 хвилин при температурі 220 градусів.

Готову закуску можна посипати свіжим чебрецем і подавати з багетом.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як оригінально посмажити яйця