Детокс-дієта: Як схуднути за допомогою смузіГострий перець чилі привезли з Південної Америки. Його види різняться за кольором, розміром та гостротою. Найпопулярнішими є: поблано, халапеньйо, тайський чилі, хабанеро, серрано та анахейм.

ЯК ВИМІРЯТИ ГОСТРОТУ ПЕРЦЮ

Гостроти перцю чилі додає капсаїцин – речовина, що подразнює нервові клітини та придушує біль. Варто підкреслити, що капсаїцинова олія викликає звикання, тому не варто дивуватися, що у Мексиці, Індії чи Таїланді місцеві можуть їсти гострі страви кілограмами.

Чим менша перчина – тим вона гостріша. Найбільш гострими вважають перці до 5 см в довжину. 

Риба з арахісом та перцем чилі: Рецепт Руслана СенічкінаЛІКУВАЛЬНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЕРЦЮ ЧИЛІ

У помірних кількостях перець чилі позитивно впливає на здоров'я людини. Він містить вітаміни А, В і С. Варто зазначити, що перець чилі містить вдвічі більше вітаміну С, ніж лимон. 

Гострий перець сприяє розвитку ендорфінів, що відповідають за щастя та задоволення нашого організму. Він покращує кровообіг, зменшує біль, знімає стрес і стимулює імунну систему.

Сік гострого перцю здатен знижувати артеріальний тиск, проте починати вживати сік слід з кількох крапель.

КОМУ НЕ МОЖНА ЇСТИ ПЕРЕЦЬ ЧИЛІ

Не рекомендується вживати перець чилі:

  1. Людям з будь-якими захворюваннями травного тракту.
  2. Алергікам.
  3. Людям з важкими хворобами серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця

ЯК ЗНЯТИ ОПІК ВІД ПЕРЦЮ

Зазвичай люди починають пити холодну воду у великих кількостях, але це неправильний підхід.

Найдієвішим засобом, щоб «погасити пожежу в роті» є склянка молока, натурального йогурту чи кулька морозива. Також можна з'їсти варену картоплину, скибку хліба чи рис. Вони нейтралізують капсаїцинову олію, яка є вогнищем гостроти перцю. 

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати чорний шоколад із перцем чилі.