Chat GPT чи робот Софія, мрії про риболовлю та про що хоче запитати у президента: інтерв'ю з ведучим "Сніданку з 1+1" Русланом Сенічкіним

Ведучий ранкового шоу на 1+1 Україна відповів на питання глядачів.

Один з найулюбленіших ранкових ведучих мільйонів українців Руслан Сенічкін останнім часом рідко дає інтерв’ю. Але ж глядачі хочуть безпосереднього з ним спілкування! Тож ведучий «Сніданку з 1+1» у соцмережі запропонував своїм підписникам поставити йому будь-які питання, а на найцікавіші дав відповідь. Повне відео інтерв’ю дивіться на його офіційній сторінці у Фейсбук.



Що цікавого прочитали останнім часом? Порадьте когось з українських авторів?

Зараз я переважно читаю документалістику. Через свою роботу доводиться дуже багато читати новин – прокидаюся з новинами і засинаю з ними (посміхається). Рекомендую почитати «Холодний яр» – історико-документальний роман Юрія Горліс-Горського про події, що відбувались протягом 1918-1922 рр. у Холодноярській Республіці.

Що приготуєте смачненького в день нашої перемоги?

Та будь-яка страва буде присвячена перемозі. Якщо ми переможемо влітку і буде городина, то можна зробити салат. Будь-який салат з нашої святої української городини буде смачним, навіть якийсь звичайний. Тому актуалізуємо в моменті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт гуакамоле від Юрія Горбунова та Руслана Сенічкіна у "Сніданку з 1+1"

Що зараз у вашому плей-листі?

Музику слухаю переважно, коли за кермом – надаю перевагу психоделічній, електронній: Zero Cult, Omma, The Final Cults…Така музика трохи врівноважує свідомість у наші буремні часи. Але якщо буду їхати в маршрутці і хтось увімкне «Хрещатик» Зіброва, то не буду проти, а навпаки – попрошу зробити гучніше. Хоча, зараз же в маршрутках заборонено слухати музику. Та й в машині я у себе слухаю радіо, будь-яку актуальну українську музику. А за цей рік стало ще більше класної української музики.

Що думаєте про штучний інтелект Chat GPT?

Нічого не думаю про нього – щось таке напридумували… От, наприклад, коли ми з колегами аби перевірити спитали у нього – хто є ведучими «Сніданку з 1+1» – так він таких людей запропонував… Це дивна і не підкріплена фактами відповідь, що я собі подумав – треба її дороблювати і дороблювати. Але з іншого боку, коли хтось поставив завдання – написати диплом на таку-то тему, і він нормально, по пунктах все розписував. Але, звичайно, треба перевіряти. Поки що не довіряю я цьому штучному інтелекту. Поки що він мене не запалив і ставитися серйозно до нього не можу. Можливо, у майбутньому ця програма сама зможе аналізувати і ухвалювати рішення. Але в цьому може бути й небезпека. А коли ці рішення будуть впроваджені у якісь державні або безпекові системи – оце вже буде погано. Тоді вже будемо бити на сполох.

Chat GPT чи робот Софія?

Робот Софія! У мене навіть з нею склалася своя історія (посміхається). Хоча, я теж розумію, як програмувалася ця махіна, але тактильні відчуття – вони незабутні… Цьомочки, Софі, якщо пам’ятаєш мене, мала! Це наше відео поцілунку в Тік Ток загалом назбирало п’ять мільйонів переглядів! Я з повагою поставився, що хоча переді мною робот, але жінка!  

Що робите у вільний від роботи час?

Зараз здебільшого немає вільного часу як то було до війни. Але я дуже сумую за риболовлею, якої в мене вже дуже давно не було. Здається, один раз влітку виїхав. А до повномасштабної війни разів 5-6 на місяць виїжджав на риболовлю – це моє хобі, мій улюблений релакс. Чекаю вже на теплу весну, гарну погоду, коли можна машиною їхати повз села, десь стати біля ставочка, трошки помедитувати та поїхати далі.

Люда Барбір, Єгор Гордєєв чи Неля Шовкопляс?

Провокація. Та всі разом! В яких обставинах мені їх обирати? Звісно, що Люся, а якщо не буде Люсі, а поряд будуть Єгор і Неля, то Неля. А Єгор не образиться. А якщо ні Неля, ні Люся, тоді сама доля сказала, що будеш вести програму з Єгором.

Чи вмієте правильно намотувати паклю на різьбу?

Так, звісно, колись сам ремонтував старі крани, з яких текла іржава вода по цій самій паклі. Більше того, я працював на будівництві з 11 років. Знаю, як класти цеглу, як змішувати цемент, як клеїти шпалери, як шпаклювати, як штукатурити, як фарбувати. Все це я знаю.

Чи хотіли б взяти вихідний на два місяці?

Ні. Пам’ятаю, найдовша відпустка за всю історію «Сніданку» у мене була, здається в 2011 чи 2012 році. То була відпустка більше ніж 24 дні. Ми були відсутні в ефірі десь півтора місяця. І я вже на третьому тижні знудився. Знаєте, як коли у школі, коли радієш канікулам, а потім, вже не можеш дочекатись коли перше вересня. Хочеться побачитись з однокласниками, наговоритись, а потім знову на канікули. Оце таке саме відчуття. На роботі рух, нові історії, зустрічі з цікавими гостями ефірів, все нове, все інше, бути в драйві, бути в контексті якихось подій. Тому, пам’ятаю, ці півтора місяці мені з головою вистачило. А зараз не хочу у відпустку. Поки не буде перемоги, не хочу ні відпочивати, ні кудись їхати. Хоча робити короткі паузи в роботі корисно. Все одно відновлювати певною мірою ресурс треба. Хоча б на 2-3 дні відімкнути телефон і побути в тиші.

Якби була можливість записати з будь-ким інтерв’ю, з ким би записали?

Мені цікаво поспілкуватися з Володимиром Зеленським, побачити його трансформацію як людини. У нас з ним склалася своя історія. Пам’ятаю, як у 2012-му році він разом зі своєю командою заходив до нас у «Сніданок». Відтоді і спільні ролики записували і багато інтерв’ю зробили разом. Зараз ми всі ввечері дивимося його звіти. Зеленський щодня з народом України тримає зв’язок. У Діми Комарова вийшла дуже крута робота – документальний фільм «Рік», де йому вдалося поспілкуватися з президентом. Я знаю, ображались деякі журналісти, чому Комаров, а не вони? Мені здається, це вибір самого Зеленського. Тому що у нього є велика довіра до Діми. Хоча у нас по 5-6 інтерв’ю в кожному «Сніданку». Тому, я скажу, що спокушений інтерв’ю і їхньою кількістю і нашими героями.

Побажання підписникам у соцмережах і глядачам «Сніданку»?

Всю нашу лють, ненависть до російського ворога, російських громадян, які чинять геноцид українського народу, ми трансформуємо в підтримку ЗСУ, нашим захисникам і захисницям, добровольцям, волонтерам, медикам. Підтримаємо, як можемо з вірою в перемогу! І дякувати за підтримку всім, хто зараз разом з Україною! Ми маємо бути корисними одне для одного, для нашого майбутнього і для нашої історії. І завжди плекати в собі Україну! Слава Україні! 

Як приготувати яблучні деруни від Руслана Сенічкіна, дивіться:

Loading...

Больше новостей