Chat GPT чи робот Софія, мрії про риболовлю та про що хоче запитати у президента: інтерв'ю з ведучим "Сніданку з 1+1" Русланом Сенічкіним

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Інтерв'ю з ведучим "Сніданку з 1+1" Русланом Сенічкіним – 1+1

Ведучий ранкового шоу на 1+1 Україна відповів на питання глядачів.

Поделиться:

Один з найулюбленіших ранкових ведучих мільйонів українців Руслан Сенічкін останнім часом рідко дає інтерв’ю. Але ж глядачі хочуть безпосереднього з ним спілкування! Тож ведучий «Сніданку з 1+1» у соцмережі запропонував своїм підписникам поставити йому будь-які питання, а на найцікавіші дав відповідь. Повне відео інтерв’ю дивіться на його офіційній сторінці у Фейсбук.

Руслан Сенічкін 1+1

Що цікавого прочитали останнім часом? Порадьте когось з українських авторів?

Зараз я переважно читаю документалістику. Через свою роботу доводиться дуже багато читати новин – прокидаюся з новинами і засинаю з ними (посміхається). Рекомендую почитати «Холодний яр» – історико-документальний роман Юрія Горліс-Горського про події, що відбувались протягом 1918-1922 рр. у Холодноярській Республіці.

Що приготуєте смачненького в день нашої перемоги?

Та будь-яка страва буде присвячена перемозі. Якщо ми переможемо влітку і буде городина, то можна зробити салат. Будь-який салат з нашої святої української городини буде смачним, навіть якийсь звичайний. Тому актуалізуємо в моменті.

Сенічкін 1+1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт гуакамоле від Юрія Горбунова та Руслана Сенічкіна у "Сніданку з 1+1"

Що зараз у вашому плей-листі?

Музику слухаю переважно, коли за кермом – надаю перевагу психоделічній, електронній: Zero Cult, Omma, The Final Cults…Така музика трохи врівноважує свідомість у наші буремні часи. Але якщо буду їхати в маршрутці і хтось увімкне «Хрещатик» Зіброва, то не буду проти, а навпаки – попрошу зробити гучніше. Хоча, зараз же в маршрутках заборонено слухати музику. Та й в машині я у себе слухаю радіо, будь-яку актуальну українську музику. А за цей рік стало ще більше класної української музики.

Що думаєте про штучний інтелект Chat GPT?

Нічого не думаю про нього – щось таке напридумували… От, наприклад, коли ми з колегами аби перевірити спитали у нього – хто є ведучими «Сніданку з 1+1» – так він таких людей запропонував… Це дивна і не підкріплена фактами відповідь, що я собі подумав – треба її дороблювати і дороблювати. Але з іншого боку, коли хтось поставив завдання – написати диплом на таку-то тему, і він нормально, по пунктах все розписував. Але, звичайно, треба перевіряти. Поки що не довіряю я цьому штучному інтелекту. Поки що він мене не запалив і ставитися серйозно до нього не можу. Можливо, у майбутньому ця програма сама зможе аналізувати і ухвалювати рішення. Але в цьому може бути й небезпека. А коли ці рішення будуть впроваджені у якісь державні або безпекові системи – оце вже буде погано. Тоді вже будемо бити на сполох.

Chat GPT чи робот Софія?

Робот Софія! У мене навіть з нею склалася своя історія (посміхається). Хоча, я теж розумію, як програмувалася ця махіна, але тактильні відчуття – вони незабутні… Цьомочки, Софі, якщо пам’ятаєш мене, мала! Це наше відео поцілунку в Тік Ток загалом назбирало п’ять мільйонів переглядів! Я з повагою поставився, що хоча переді мною робот, але жінка!  

Що робите у вільний від роботи час?

Зараз здебільшого немає вільного часу як то було до війни. Але я дуже сумую за риболовлею, якої в мене вже дуже давно не було. Здається, один раз влітку виїхав. А до повномасштабної війни разів 5-6 на місяць виїжджав на риболовлю – це моє хобі, мій улюблений релакс. Чекаю вже на теплу весну, гарну погоду, коли можна машиною їхати повз села, десь стати біля ставочка, трошки помедитувати та поїхати далі.

ведучі 1+1

Люда Барбір, Єгор Гордєєв чи Неля Шовкопляс?

Провокація. Та всі разом! В яких обставинах мені їх обирати? Звісно, що Люся, а якщо не буде Люсі, а поряд будуть Єгор і Неля, то Неля. А Єгор не образиться. А якщо ні Неля, ні Люся, тоді сама доля сказала, що будеш вести програму з Єгором.

Чи вмієте правильно намотувати паклю на різьбу?

Так, звісно, колись сам ремонтував старі крани, з яких текла іржава вода по цій самій паклі. Більше того, я працював на будівництві з 11 років. Знаю, як класти цеглу, як змішувати цемент, як клеїти шпалери, як шпаклювати, як штукатурити, як фарбувати. Все це я знаю.

Чи хотіли б взяти вихідний на два місяці?

Ні. Пам’ятаю, найдовша відпустка за всю історію «Сніданку» у мене була, здається в 2011 чи 2012 році. То була відпустка більше ніж 24 дні. Ми були відсутні в ефірі десь півтора місяця. І я вже на третьому тижні знудився. Знаєте, як коли у школі, коли радієш канікулам, а потім, вже не можеш дочекатись коли перше вересня. Хочеться побачитись з однокласниками, наговоритись, а потім знову на канікули. Оце таке саме відчуття. На роботі рух, нові історії, зустрічі з цікавими гостями ефірів, все нове, все інше, бути в драйві, бути в контексті якихось подій. Тому, пам’ятаю, ці півтора місяці мені з головою вистачило. А зараз не хочу у відпустку. Поки не буде перемоги, не хочу ні відпочивати, ні кудись їхати. Хоча робити короткі паузи в роботі корисно. Все одно відновлювати певною мірою ресурс треба. Хоча б на 2-3 дні відімкнути телефон і побути в тиші.

Сенічкін 1+1

Якби була можливість записати з будь-ким інтерв’ю, з ким би записали?

Мені цікаво поспілкуватися з Володимиром Зеленським, побачити його трансформацію як людини. У нас з ним склалася своя історія. Пам’ятаю, як у 2012-му році він разом зі своєю командою заходив до нас у «Сніданок». Відтоді і спільні ролики записували і багато інтерв’ю зробили разом. Зараз ми всі ввечері дивимося його звіти. Зеленський щодня з народом України тримає зв’язок. У Діми Комарова вийшла дуже крута робота – документальний фільм «Рік», де йому вдалося поспілкуватися з президентом. Я знаю, ображались деякі журналісти, чому Комаров, а не вони? Мені здається, це вибір самого Зеленського. Тому що у нього є велика довіра до Діми. Хоча у нас по 5-6 інтерв’ю в кожному «Сніданку». Тому, я скажу, що спокушений інтерв’ю і їхньою кількістю і нашими героями.

Побажання підписникам у соцмережах і глядачам «Сніданку»?

Всю нашу лють, ненависть до російського ворога, російських громадян, які чинять геноцид українського народу, ми трансформуємо в підтримку ЗСУ, нашим захисникам і захисницям, добровольцям, волонтерам, медикам. Підтримаємо, як можемо з вірою в перемогу! І дякувати за підтримку всім, хто зараз разом з Україною! Ми маємо бути корисними одне для одного, для нашого майбутнього і для нашої історії. І завжди плекати в собі Україну! Слава Україні! 

Як приготувати яблучні деруни від Руслана Сенічкіна, дивіться:

Новости по теме