Голубці – поширена українська друга страва. Її готують на весілля, Великдень, Різдво, на Щедрий вечір. У студії «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів рецепт голубців, які здавна готували на Кіровоградщині та Закарпатті.
ІНГРЕДІЄНТИ
Пшоно – 300 г
М’ясо – 400 г
Цибуля – 1шт.
Петрушка – 30 г
Квашена капуста – 1 шт.
Спеції за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. М’ясо подрібнити не на фарш, а порізати на дрібні шматочки.
Якщо ви любите, щоб голубці були жирними, вибирайте м’ясо з ошийка, якщо ж нежирні – м’ясо з лопатки, – рекомендує Руслан Сенічкін
2. Зварити пшоно до напівготовності, злити воду і зачекати, поки каша охолоне.
3. Пшоно, нарізану цибулю та спеції додати до м’яса.
Зауважимо, раніше Таміла Чехович розповіла, .
4. На дно каструлі викласти листя квашеної капусти.
5. Зробити голубці і викласти дуже щільно у каструлю.
6. Залити усе водою так, щоб вона повністю покривала голубці.
7. Довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити приблизно 1,5 год.
Голубці добре смакують із вершковим маслом або зі сметаною.