Голубці – поширена українська друга страва. Її готують з різними начинками: м'ясом, грибами чи навіть зеленню та яйцями. 

У студії «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів рецепт голубців, які здавна готували на Кіровоградщині та Закарпатті.

ГОЛУБЦІ ІЗ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ: ІНГРЕДІЄНТИ

Пшоно – 300 г

М’ясо – 400 г

Цибуля – 1шт.

Петрушка – 30 г

Квашена капуста – 1 шт.

Спеції за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт тушкованої капусти з мисливськими ковбасками від Руслана Сенічкіна

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. М’ясо подрібнити не на фарш, а порізати на дрібні шматочки.

Якщо ви любите, щоб голубці були жирними, вибирайте м’ясо з ошийка, якщо ж нежирні – м’ясо з лопатки, – рекомендує Руслан Сенічкін

2. Зварити пшоно до напівготовності, злити воду і зачекати, поки каша охолоне.

3. Пшоно, нарізану цибулю та спеції додати до м’яса.

Зауважимо, раніше Таміла Чехович розповіла, як правильно зберігати спеції, щоб вони не втрачали свій смак та аромат.

4. На дно каструлі викласти листя квашеної капусти.

5. Зробити голубці і викласти дуже щільно  у каструлю.

6. Залити усе водою так, щоб вона повністю покривала голубці.

7. Довести до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити приблизно 1,5 год.

Голубці добре смакують із вершковим маслом або зі сметаною.

Нагадаємо, нещодавно народний телекулінар разом із фудблогером Едуардом Насировим приготував смачну та бюджетну страву з українських овочів – хумус із буряка. Дивіться рецепт незвичайної страви