Корисні властивості спаржі та правила її зберігання

Дієтолог розповіла, чому для того, щоб залишатися красивими і здоровими, українцям треба їсти спаржу.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про калорійність, корисні властивості та правила зберігання спаржі.

За словами експерта, існує 200 різновидів спаржі. Проте в кулінарії використовують лише три – білу, зелену та фіолетову.

Найчастіше використовують зелену через високий вміст корисних речовин та неповторний смак, – каже дієтолог.

Соковиті пагони рослини є джерелом клітковини, великої кількості біологічно активних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот.

Цей продукт легко засвоюється, а завдяки низькій калорійності – 20 ккал на 100 г. – входить до складу програм для схуднення.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ СПАРЖІ

1. Покращує стан волосся та шкіри.

2. Позитивно впливає на кровоносну систему.

3. Стимулює серцеву діяльність.

4. Позитивно впливає на нервову систему та органи зору.

5. Має послаблювальну, сечогінну та протизапальну дію.

Завдяки вмісту антиоксидантів спаржа уповільнює процеси старіння та запобігає розвитку хронічних захворювань, – каже дієтолог.

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Спаржу не рекомендують при запальних процесах кишково-шлункового тракту та індивідуальній непереносимості.

ПРИГОТУВАННЯ ТА ЗБЕРІГАННЯ СПАРЖІ

Кулінарні рецепти зі спаржі різноманітні та смачні. Цю рослину запікають, маринують, консервують, варять, а справжні гурмани вживають у сирому вигляді.

За словами дієтолога, найкраще поєднувати спаржу зі стравами з м’яса та риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку м’ясну продукцію варто відправити на експертизу «Життя без обману» (голосування)

Свіжу спаржу варто зберігати в холодильнику в вологій тканині не більше двох днів.

Loading...

Нагадаємо, що нещодавно експерти розповіли, коли та що варто їсти на сніданок.

Больше новостей