У програмі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної випічки – порційних пирогів із сухофруктами, про користь яких нещодавно розповідала дієтолог. Десерт легко готувати та смачно їсти. Телекулінар переконує, що страва сподобається і дорослим, і малим.
ПІСОЧНЕ ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно – 400 г.
Цукор – 200 г.
Імбир – 30 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою імбирного чаю.
Кориця – 1 ч.л.
Яйце – 2 шт.
Вершкове масло – 300 г
ПРИГОТУВАННЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА
1. Перетерти холодне вершкове масло з борошном, цукром, ароматним сушеним імбирем та корицею. Перетворіть це все на крихту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке спред і як вибрати якісне вершкове масло.
2. Додати яйце та вимішати тісто.
3. Залишити тісто в холодильнику на 1 год.
«Відпочиле» тісто буде дуже еластичним та слухняним, – переконує Руслан Сенічкін.
ПИРОГИ З СУХОФРУКТАМИ – ІНГРЕДІЄНТИ
Пісочне тісто
Журавлина – 100 г.
Цукати – 100 г.
Яблуко – 2 шт.
Імбир – 30 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для святкового настрою
Арахіс – 100 г.
Мед – 4 ст. л.
Мигдаль – 100 г.
Родзинки – 100 г.
Яєчний білок – 2 шт.
ПРИГОТУВАННЯ ПИРОГІВ З СУХОФРУКТАМИ
1. Розкатати тісто завтовшки трохи менше 5мм.
2. Вирізати тісто кружечками такого діаметру, щоб вони повністю покрили формочку для кексів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт хрумкого шоколадного печива від Руслана Сенічкіна
3. Викласти вирізані кружечки тіста у заздалегідь змащені вершковим маслом форми для кексів.
4. Перед використанням родзинок, замочити їх у теплій воді.
5. В окрему миску висипати родзинки, дрібно нарізаний імбирний корінь, журавлину, цукати та подрібнений горіховий мікс. Перемішати та додати нарізані яблука.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль
6. Ложкою викласти начинку в форми.
7. Залити кілька формочок кленовим сиропом чи медом, а решту – збитими білками з цукровою пудрою.
8. Вирізати «капелюшки» для пирогів відповідного розміру. Накрити ними кожну формочку.
9. Проштрикнути «капелюшки», щоб дати вихід повітрю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного різдвяного кекса з сухофруктами
10. Запікати півгодини при температурі 160 градусів.
11. За 5хв до готовності змастити пироги яйцем.
12. Готові пироги посипати цукровою пудрою.
Такі пироги добре зберігатимуться впродовж 3-4 днів при кімнатній температурі. За цей час вони не втрачатимуть своїх поживних властивостей та смакових якостей, – каже Руслан Сенічкін.
Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко розповіла, як приготувати солоний тришаровий пиріг.