У програмі «Сніданок з 1+1» експерт з виробництва сиру Ірина Дем`янюк розкрила секрети приготування елітного французького сиру камамбер, який можна зробити власноруч.
Камамбер – один із різновидів м’якого французького сиру зі скоринкою. Характерною особливістю цього продукту є м’яка текстура та скоринка з пліснявою.Зробити подібний сир можна і в домашніх умовах.
Читайте також: 5 правил, як вибрати якісний і свіжий твердий сир.
КАМАМБЕР: ІНГРЕДІЄНТИ
Молоко(непастеризоване) – 8 л
Культури для заквашування
Сичужний фермент
Вода – 50 г
Спеціальна пліснява для сиру
Сіль.
ОБЛАДНАННЯ
Каструля з товстим дном на 8 літрів
Шумівка
Термометр для води
Вінчик
Ложка для помішування
Форми для сиру з дірочками або звичайний друшляк
Піддон для стікання сироватки.
Читайте також: Твердий сир: Як правильно вживати продукт.
КАМАМБЕР: ПРИГОТУВАННЯ
Для приготування сиру молоко обов’язково має бути сире, непастеризоване, інакше сир не вийде, - звертає увагу Ірина Дем`янюк
Культури для заквашування можна купити як в професійному, так і в звичайному магазині. Взагалі можна використати для цього рецепту заквасочну культуру для кефіру, проте вона має бути без дріжджів, - підказує експерт.
Для камамберу ферменту потрібно зовсім трохи. Вода має бути обов’язково кімнатної температури, оскільки ферменти гинуть при температурі вище 40 градусів, - підкреслює Ірина Дем`янюк.
Сир можна зберігати на нижній полиці звичайного холодильника. Кожний день його необхідно перевертати. В холодильнику він має зберігатися до тих пір, поки не виросте красива біла скоринка – це приблизно 20 днів, - говорить експерт.
Пам’ятайте, сироваріння – дуже точний процес. Потрібно чітко дотримуватися рецептури, інакше цей продукт може не вийти.
Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали, як акуратно порізати торт і м’які види сирів.