Рецепт французького сиру камамбер, який легко можна приготувати вдома

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Читайте, як приготувати вишуканий сир з пліснявою за французькою рецептурою.

Поделиться:

Вегетаріанські рецепти: Як приготувати рисову локшину з овочамиУ програмі «Сніданок з 1+1» експерт з виробництва сиру Ірина Дем`янюк розкрила секрети приготування елітного французького сиру камамбер, який можна зробити власноруч.

Камамбер – один із різновидів м’якого французького сиру зі скоринкою. Характерною особливістю цього продукту є м’яка текстура та скоринка з пліснявою.Зробити подібний сир можна і в домашніх умовах.

Читайте також: 5 правил, як вибрати якісний і свіжий твердий сир.

КАМАМБЕР: ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко(непастеризоване) – 8 л

Культури для заквашування

Сичужний фермент

Вода – 50 г

Спеціальна пліснява для сиру

Сіль.

ОБЛАДНАННЯ

Каструля з товстим дном на 8 літрів

Шумівка

Термометр для води

Вінчик

Ложка для помішування

Форми для сиру з дірочками або звичайний друшляк

Піддон для стікання сироватки.

Читайте також: Твердий сир: Як правильно вживати продукт.

КАМАМБЕР: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Усе молоко вилити в каструлю і поставити на вогонь. Нагрівати потрібно до 32 градусів.

Для приготування сиру молоко обов’язково має бути сире, непастеризоване, інакше сир не вийде, - звертає увагу Ірина Дем`янюк

  1. Після того, як молоко нагрілось, потрібно вкинути туди культуру для заквашування.

Культури для заквашування можна купити як в професійному, так і в звичайному магазині. Взагалі можна використати для цього рецепту заквасочну культуру для кефіру, проте вона має бути без дріжджів, - підказує експерт.

  1. Фермент розвести у воді та додати  у гаряче молоко.

Для камамберу ферменту потрібно зовсім трохи. Вода має бути обов’язково кімнатної температури, оскільки ферменти гинуть при температурі вище 40 градусів, - підкреслює Ірина Дем`янюк.

  1. Після цього можна додавати спеціальну плісняву. Усе ретельно перемішати і залишити на 2 год.
  2. Суміш, яка застигла, потрібно акуратно нарізати вінчиком на невеликі шматки прямо в каструлі. Мішати потрібно впродовж 10 хв.
  3. Викласти сир у форми з дірками і залишити достигати. Через добу потрібно посолити звичайною дрібною сіллю

Сир можна зберігати на нижній полиці звичайного холодильника. Кожний день його необхідно перевертати. В холодильнику він має зберігатися до тих пір, поки не виросте красива біла скоринка – це приблизно 20 днів, - говорить експерт.

Пам’ятайте, сироваріння – дуже точний процес. Потрібно чітко дотримуватися рецептури, інакше цей продукт може не вийти.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали, як акуратно порізати торт і м’які види сирів.

Новости по теме