Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Рецепт французького сиру камамбер, який легко можна приготувати вдома

Читайте, як приготувати вишуканий сир з пліснявою за французькою рецептурою.

Вегетаріанські рецепти: Як приготувати рисову локшину з овочамиУ програмі «Сніданок з 1+1» експерт з виробництва сиру Ірина Дем`янюк розкрила секрети приготування елітного французького сиру камамбер, який можна зробити власноруч.

Камамбер – один із різновидів м’якого французького сиру зі скоринкою. Характерною особливістю цього продукту є м’яка текстура та скоринка з пліснявою. Зробити подібний сир можна і в домашніх умовах.

Читайте також: 5 правил, як вибрати якісний і свіжий твердий сир.

КАМАМБЕР: ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко (непастеризоване) – 8 л

Культури для заквашування

Сичужний фермент

Вода – 50 г

Спеціальна пліснява для сиру

Сіль.

ЩО ПОТРІБНО ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ СИРУ ВДОМА

Каструля з товстим дном на 8 літрів

Шумівка

Термометр для води

Вінчик

Ложка для помішування

Форми для сиру з дірочками або звичайний друшляк

Піддон для стікання сироватки.

Читайте також: Твердий сир: Як правильно вживати продукт.

КАМАМБЕР: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Усе молоко вилити в каструлю і поставити на вогонь. Нагрівати потрібно до 32 градусів.

Для приготування сиру молоко обов’язково має бути сире, непастеризоване, інакше сир не вийде, - звертає увагу Ірина Дем`янюк

  1. Після того, як молоко нагрілось, потрібно вкинути туди культуру для заквашування.

Культури для заквашування можна купити як в професійному, так і в звичайному магазині. Взагалі можна використати для цього рецепту заквасочну культуру для кефіру, проте вона має бути без дріжджів, - підказує експерт.

  1. Фермент розвести у воді та додати  у гаряче молоко.

Для камамберу ферменту потрібно зовсім трохи. Вода має бути обов’язково кімнатної температури, оскільки ферменти гинуть при температурі вище 40 градусів, - підкреслює Ірина Дем`янюк.

  1. Після цього можна додавати спеціальну плісняву. Усе ретельно перемішати і залишити на 2 год.
  2. Суміш, яка застигла, потрібно акуратно нарізати вінчиком на невеликі шматки прямо в каструлі. Мішати потрібно впродовж 10 хв.
  3. Викласти сир у форми з дірками і залишити достигати. Через добу потрібно посолити звичайною дрібною сіллю

Сир можна зберігати на нижній полиці звичайного холодильника. Кожний день його необхідно перевертати. В холодильнику він має зберігатися до тих пір, поки не виросте красива біла скоринка – це приблизно 20 днів, - говорить експерт.

Пам’ятайте, сироваріння – дуже точний процес. Потрібно чітко дотримуватися рецептури, інакше цей продукт може не вийти.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали, як акуратно порізати торт і м’які види сирів.

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.