Різдво вже не за горами, а отже варто подбати про святковий стіл. Ведуча "Сніданку. Вихідний" Валентина Хамайко поділилася рецептом традиційної німецької різдвяної випічки — штолен.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валентина Хамайко поділилася секретами випікання хліба у "Сніданку. Вихідний"
Інгредієнти для тіста:
Для змащування:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний "королівський" дерун: простий рецепт Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"
1. Родзинки на 3-4 год замочуємо у ромі.
2. У великій мисці дріжджі розтираємо з 5 ст.л. борошна та цукром і змішуємо з теплим молоком. Накриваємо посудину харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 20-30 хв. Додаємо жовтки і ванільний цукор, перемішуємо.
3. Борошно просіюємо з сіллю і, підсипаючи в дріжджову суміш з жовтками, вимішуємо тісто. Кладемо масло і ще раз вимішуємо. Тісто викладаємо на робочу поверхню і руками підмішуємо в тісто горіхи, родзинки і цукати.
4. У мисці накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо підходити у теплому місці на 2-3 год. Тісто має збільшитися в об’ємі у два з половиною рази.
5. Розкачуємо тісто в овальний пласт товщиною 1.5-2 см. Ребром долоні ділимо тісто на дві нерівні частини. Більшою частиною накриваємо меншу. Верхній (більший) пласт тіста складаємо вздовж навпіл. Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо підійти 40 хв – 1 год. Випікаємо штолен 40-50 хв при 180. Щоб верх не підгорів, накриваємо виріб фольгою.
6. Гарячий штолен змащуємо розтопленим маслом і посипає цукровою пудрою. Робимо так 3-4 рази. Готовий штолен загортаємо у пергамент і витримуємо так до Різдва.
Дивіться також, як приготувати яблучний штрудель: рецепт від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.
Loading...