Щоб вразити гостей цікавими і апетитними стравами необов’язково проводити на кухні весь день. Кулінар Євген Клопотенко поділився простими новорічними рецептами, які віднімуть у вас мінімум часу. До того ж, усі вони дуже незвичні й точно стануть окрасою святкового столу.
Знаю, звучить дивно. Але це смачно до мурашок.
Інгредієнти:
1. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Гарбуз ріжемо невеликими шматочками, викладаємо на деко, застелене пергаментом, скроплюємо маслом і відправляємо запікатися до напівготовності. Гарбуз має залишатися трохи твердим. Достатньо 12 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо охолонути.
2. Зверху кожного шматка гарбуза викладаємо шматок оселедця. У йогурт додаємо трохи солі і меленого перцю. Подаємо закуску разом із соусом.
Інгредієнти:
1. Буряк чистимо, ріжемо на тонкі скибочки і обсмажуємо на сковороді з оливковою олією протягом 3-5 хвилин. Буряк має залишатися трохи твердим.
2. Мандарини чистимо від шкірки і розбираємо на часточки. Листя базиліка обриваємо зі стебел.
3. Змішуємо в салатнику всі інгредієнти, додаємо мелений перець, трохи солі і оливкової олії.
Знаю, що ви любите Мімозу. Приготуйте її, але по-іншому. Без майонезу і сиру. Додайте тунець і яєчний жовток як соус.
1. Загортаємо моркву і картоплю у фольгу та запікаємо в духовці до готовності.
2. Перепелині яйця кладемо в киплячу воду і варимо 2 хвилини. Якщо у вас курячі яйця, то їх варити потрібно 4 хвилини, а потім відразу покласти в холодну воду на 15 хвилин, щоб легко почистити. Яйця повинні бути м'якими, а жовток рідким.
3. Сухарі змішуємо із зеленню і перебиваємо до однорідності в блендері.
4. Готову картоплю і моркву розминаємо пальцями, викладаємо як основу і солимо.
5. На картоплю і моркву викладаємо кілька перепелиних яєць або одне куряче. Зверху викладаємо мариновану цибулю.
6. Зверху викладаємо шар консервованого тунця. Якщо бракує рідини, додаємо декілька ложок маринаду з тунця або рослинної олії. Засипаємо хлібними крихтами.
Публікація підготована за матеріалами сайту klopotenko.com.