Посадити часник на зиму: як правильно, у якому ґрунті найкраще росте та чим озимий часник відрізняється від ярового (поради садової блогерки Антоніни Лесик)

Як правильно посадити часник на зиму? Що треба знати, щоб зібрати гарний врожай? Розповідає Антоніна Лесик.

Як правильно посадити озимий часник? Який ґрунт для цього краще використати? Прості та дієві поради дає садова блогерка Антоніна Лесик. У студії шоу «Сніданок. Вихідний» вона розповіла корисну інформацію про озимий часник. А також розказала, чим озимий часник відрізняється від ярового, який ми висаджуємо навесні. Про це дивіться у відео:

Loading...

Які ж поради щодо посадки озимого часнику дає садова блогерка? Антоніна Лесик радить:

►Обирати для посадки слід великі головки. Існує правило: краще взяти невеликий зубчик від великої головки, ніж великий від маленької.

►Всі зубчики треба ретельно оглянути, щоб на них не було слідів пошкоджень або хвороб. Зубчики мають бути гладенькими та здоровими.

►За 2-3 дні до посадки розбираємо часничину на зубчики і готуємо обеззаражуючий розчин. Для цього можна використати фунгіциди або перманганат калію.

►В обеззаражуючий розчин занурюємо часничини, просушуємо, і вони готові до посадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити овочі на зиму: як фасувати, в чому зберігати (морозимо перець, помідори, зелень, баклажани за правилами Антоніни Лесик)

Антоніна Лесик зауважує:

Часник любить поживний нейтральний ґрунт. Він чудово росте після всіх баштанних культур: патисонів, огірків, гарбузів. Погано ж часник росте після цибулі та часнику.

Як правильно садити часник?

Антоніна Лесик розповіла головні правила, як треба садити часник:

  • Глибина посадки має відповідати висоті 3-х зубчиків.
  • Робимо отвір у ґрунті на потрібну глибину і в нього засипаємо попіл, ставимо зубчик у землю і засипаємо. Відстань між зубчиками в рядку має бути 10-15 см, між рядами 20-25 см.
  • Після посадки ґрунт краще прикрити опалим листям, бадиллям, компостом чи перегноєм. Засипаємо щільним шаром і залишаємо зимувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Дивіться, як правильно заморозити овочі на зиму: поради від Антоніни Лесик:

Loading...

Більше новин