Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Як зберігати листя салату в холодильнику? Розповідає Антоніна Лесик
freeimages.com/Keran McKenzie

Як правильно зберігати листя салату в холодильнику, щоб воно якомога довше залишалося свіжим і смачним? Розповідає садова експертка Антоніна Лесик.

Поділитися:

Які є способи правильного зберігання листя салату в холодильнику? Що треба знати, щоб салат був свіжим та соковитим впродовж тижня? В ефірі шоу «Сніданок. Вихідний» простими секретами поділилася садова експертка Антоніна Лесик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вазони і відпустка: як поливати рослини, коли вас немає вдома (ВІДЕО)

Способи зберігання листя салату в холодильнику

1 спосіб. Листя салату миємо, перебираємо, перевіряємо, щоб серед нього не було жовтого чи зів’ялого листя, та викладаємо у пластиковий контейнер. На дно контейнера попередньо підкладаємо паперовий рушник. Не дуже пресуємо листя, залишаємо в контейнері трохи повітря, зверху кладемо ще один паперовий рушник та закриваємо кришку. Після цього контейнер ставимо до холодильника.

2 спосіб. Якщо салат немає часу перебирати і мити, можна взяти білиц м’який піддончик від харчових продуктів, покласти в нього листя та завернути харчовою плівкою або ж вологим рушником. І так і поставити до холодильника.

3 спосіб. Цей спосіб ще називають «метод букету». Набираємо у миску трохи води і ставимо в неї листя салату зрізом вниз, ніби букет квітів у вазу. Зверху накриваємо харчовою плівкою чи вологим рушником і ставимо до холодильника.

як зберігати листя салату

Якщо використовувати один з цих способів, листя салату буде добре зберігатися в холодильнику мінімум 1 тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крижана тарілка для окрошки: що це, як її зробити в домашніх умова?

Більше про способи зберігання салату, його види, календар садівника на цей тиждень та те, як правильно доглядати за томатами, дивіться у відео: