Посадити часник на зиму: як правильно, у якому ґрунті найкраще росте та чим озимий часник відрізняється від ярового (поради садової блогерки Антоніни Лесик)

Антоніна Лесик розповіла, як правильно посадити часник на зиму
pixabay.com/congerdesign

Як правильно посадити часник на зиму? Що треба знати, щоб зібрати гарний врожай? Розповідає Антоніна Лесик.

Поділитися:

Як правильно посадити озимий часник? Який ґрунт для цього краще використати? Прості та дієві поради дає садова блогерка Антоніна Лесик. У студії шоу «Сніданок. Вихідний» вона розповіла корисну інформацію про озимий часник. А також розказала, чим озимий часник відрізняється від ярового, який ми висаджуємо навесні. Про це дивіться у відео:

Які ж поради щодо посадки озимого часнику дає садова блогерка? Антоніна Лесик радить:

►Обирати для посадки слід великі головки. Існує правило: краще взяти невеликий зубчик від великої головки, ніж великий від маленької.

►Всі зубчики треба ретельно оглянути, щоб на них не було слідів пошкоджень або хвороб. Зубчики мають бути гладенькими та здоровими.

►За 2-3 дні до посадки розбираємо часничину на зубчики і готуємо обеззаражуючий розчин. Для цього можна використати фунгіциди або перманганат калію.

►В обеззаражуючий розчин занурюємо часничини, просушуємо, і вони готові до посадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити овочі на зиму: як фасувати, в чому зберігати (морозимо перець, помідори, зелень, баклажани за правилами Антоніни Лесик)

Антоніна Лесик зауважує:

Часник любить поживний нейтральний ґрунт. Він чудово росте після всіх баштанних культур: патисонів, огірків, гарбузів. Погано ж часник росте після цибулі та часнику.

Як правильно садити часник?

Антоніна Лесик розповіла головні правила, як треба садити часник:

  • Глибина посадки має відповідати висоті 3-х зубчиків.
  • Робимо отвір у ґрунті на потрібну глибину і в нього засипаємо попіл, ставимо зубчик у землю і засипаємо. Відстань між зубчиками в рядку має бути 10-15 см, між рядами 20-25 см.
  • Після посадки ґрунт краще прикрити опалим листям, бадиллям, компостом чи перегноєм. Засипаємо щільним шаром і залишаємо зимувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Дивіться, як правильно заморозити овочі на зиму: поради від Антоніни Лесик: