Як заморозити овочі на зиму: як фасувати, в чому зберігати (морозимо перець, помідори, зелень, баклажани за правилами Антоніни Лесик)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Настав період активних заготовок продуктів на зиму. Експерти радять – найкраще овочі та зелень заморожувати, так вони не втрачають своїх корисних властивостей.

Поділитися:

Як правильно заморозити овочі на зиму? Своїми способами та лайфхаками поділилася садова блогерка Антоніна Лесик, яка завітала до шоу «Сніданок з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як законсервувати огірки хрусткими, а помідори не порепаними: поради від Антоніни Лесик

Антоніна Лесик говорить:

Морозити овочі корисно, бо при заморозці зберігається максимум вітамінів, на відміну від консервування.

Ознайомтеся з правилами заморозки овочів від Антоніни Лесик:

Як заморозити овочі

Антоніна наголошує – після розморозки продукт треба використати впродовж декількох годин.

Морозити овочі та зелень можна у:

  • Пластикових контейнерах, які витримують низькі температури.
  • Зіп-пакетах з герметичною застібкою.
  • Формочках для льоду.
  • Силіконових формах для кексів.

Щоб заморозити помідори чи перець, Антоніна Лесик радить порізати їх на слайси чи кільця, розкласти у пакет одним шаром та покласти до морозилки. Такі помідори чи перець можна потім використовувати для приготування піци, пирогів, омлету, рагу. Про те, як дістати з зіп-пакету повітря, щоб він займав у морозилці менше місця, дивіться у відео вгорі. А в цьому відео дивіться, як консервувати зелені помідори:

З помідорів та, наприклад, базиліку, можна приготувати пюре та заморозити його у силіконових формах для кексів. Для цього помідори та базилік перебиваємо на блендері, отриману масу розливаємо у формочки і ставимо до морозилки.

А ось для заморозки зелені можна використати формочки для льоду. Подрібнену зелень розкладаємо у ці формочки, заливаємо водою та відправляємо до морозилки. Також зелень можна морозити у стандартних зіп-пакетах чи пластикових контейнерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Найбільше проблем зазвичай виникає з заморозкою баклажанів. Але і їх можна подолати: спочатку баклажани треба запекти, потім дістати з них м’яку частину і заморозити овочі будь-яким зручним способом, описаним вище.

Дивіться відео про ягідні зготовки на зиму від Антоніни Лесик:

Новини по темі