Рецепт ситного обіду за 250 грн для великої сім'ї

Повар поділився секретами комплексного обіду, який швидко та просто приготувати вдома.

Ресторатор і повар Дмитро Борисов у програмі Сніданок. Вихідний розповів, як приготувати смачний обід для всієї сім'ї за 250 грн.

Експерт поділився рецептом борщу з молодих овочів, ростбіфа (запеченої яловичини) та смачного весняного салату.

Дмитро Борисов обіцяє, що приготування обіду не займе більше 20 хвилин.

Весняний борщ. Інгредієнти:

Курячий бульйон – 2 л.

Картопля – 6 шт. (1,5-2 шт. на людину)

Помаранчева морква – 1 шт.

Фіолетова морква – 1 шт.

Молода капуста – 0,5 шт.

Салат Ромен – 3 листочки.

Щавель – 100 г.

Корінь петрушки – 1 шт. 

Томат у власному соку – 1 банка.

Приготування

1. Поставити на плиту курячий бульйон.

2. Порізати моркву та картоплю. Додати в бульйон.

3. Додати капусту та зелень.

Зелень не можна довго варити, адже вона може втратити свій яскравий колір, – радить Дмитро Борисов.

4. Додати томат.

Заправка для борщу. Інгредієнти

Кріп – 50 г.

Цукор – 2 ст.л.

Вершове масло – 50 г.

Часник – 50 г.

Петрушка – 50.

Сіль, перець за смаком.

Приготування

1. Порізати молодий кріп, часник, петрушку. 

2.  Викласти на пательню вершкове масло. 

3. Додати кріп, часник і петрушку. Поперчити та посолити.

4. Додати цукор і розмішати.

5. Додати у зварений борщ заправку та одне сире яйце.

Ростбіф. Інгредієнти

Лопаткова частина яловичини – 450 г.

Розмарин – 1 гілочка

Соняшникова олія – 1 ст.л.

Сіль, перець за смаком.

Приготування

1. Розтерти горошини перцю, додати сіль та розмарин.

2. Рівномірно розподілити спеції на поверхні столу.

3. Налити кілька крапель олії на шматочок м'ясо.

4. Обваляти м'ясо у спеціях.

5. Викласти на пательню та смажити до появи золотистої скоринки. 

Весняний салат. Інгредієнти

Болгарський перець – 2 шт.

Вершкове масло – 50 г.

Соняшникова олія – 2 ст.л.

Шпинат – 100 г.

Сир фета – 200 г.

Щавель – 50 г.

Соєвий соус – 150 мл.

Приготування

1. Розігріти пательню на соняшниковій олії. Додати вершкове масло. 

2. Порізати смужками перець і викласти на пательню.

Із перцю треба забрати кісточки. У них зберігається зайва гострота, – каже експерт.

3. Додати сіль, перець за смаком. 

4. Додати соєвий соус і шпинат.

Смажити його менше 30-40 хв., щоб він зберіг свою структуру та колір.

5. Побрібнити і додати щавель. 

6. Викласти на тарілку та додати сир фета.

Більше новин