Ресторатор і повар Дмитро Борисов у програмі Сніданок. Вихідний розповів, як приготувати смачний обід для всієї сім'ї за 250 грн.
Експерт поділився рецептом борщу з молодих овочів, ростбіфа (запеченої яловичини) та смачного весняного салату.
Дмитро Борисов обіцяє, що приготування обіду не займе більше 20 хвилин.
Весняний борщ. Інгредієнти:
Курячий бульйон – 2 л.
Картопля – 6 шт. (1,5-2 шт. на людину)
Помаранчева морква – 1 шт.
Фіолетова морква – 1 шт.
Молода капуста – 0,5 шт.
Салат Ромен – 3 листочки.
Щавель – 100 г.
Корінь петрушки – 1 шт.
Томат у власному соку – 1 банка.
Приготування
1. Поставити на плиту курячий бульйон.
2. Порізати моркву та картоплю. Додати в бульйон.
3. Додати капусту та зелень.
Зелень не можна довго варити, адже вона може втратити свій яскравий колір, – радить Дмитро Борисов.
4. Додати томат.
Заправка для борщу. Інгредієнти
Кріп – 50 г.
Цукор – 2 ст.л.
Вершове масло – 50 г.
Часник – 50 г.
Петрушка – 50.
Сіль, перець за смаком.
Приготування
1. Порізати молодий кріп, часник, петрушку.
2. Викласти на пательню вершкове масло.
3. Додати кріп, часник і петрушку. Поперчити та посолити.
4. Додати цукор і розмішати.
5. Додати у зварений борщ заправку та одне сире яйце.
Ростбіф. Інгредієнти
Лопаткова частина яловичини – 450 г.
Розмарин – 1 гілочка
Соняшникова олія – 1 ст.л.
Сіль, перець за смаком.
Приготування
1. Розтерти горошини перцю, додати сіль та розмарин.
2. Рівномірно розподілити спеції на поверхні столу.
3. Налити кілька крапель олії на шматочок м'ясо.
4. Обваляти м'ясо у спеціях.
5. Викласти на пательню та смажити до появи золотистої скоринки.
Весняний салат. Інгредієнти
Болгарський перець – 2 шт.
Вершкове масло – 50 г.
Соняшникова олія – 2 ст.л.
Шпинат – 100 г.
Сир фета – 200 г.
Щавель – 50 г.
Соєвий соус – 150 мл.
Приготування
1. Розігріти пательню на соняшниковій олії. Додати вершкове масло.
2. Порізати смужками перець і викласти на пательню.
Із перцю треба забрати кісточки. У них зберігається зайва гострота, – каже експерт.
3. Додати сіль, перець за смаком.
4. Додати соєвий соус і шпинат.
Смажити його менше 30-40 хв., щоб він зберіг свою структуру та колір.
5. Побрібнити і додати щавель.
6. Викласти на тарілку та додати сир фета.