15 серпня у США відзначали день лимонного пирога із безе. Валентина Хомайко, ведуча «Сніданок.Вихідний», також вирішила приготувати смачний та швидкий лимонний пиріг. Рецепт його приготування дуже простий і не потребує спеціальних навичок у кулінарії.
Для приготування лимонного пирога знадобляться наступні продукти:
Для приготування лимонної пропитки та білкового крему необхідно взяти наступні продукти:
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати тісто на відкритий пиріг: готуємо по рецепту Руслани Писанки солений з моцарелою та солодкий зі сливами й нектарином
Щоб приготувати лимонний пиріг необхідно:
►Збити міксером вершкове масло та цукор.
►Додати яйця та знову ретельно перемішати.
Для приготування лимонного пирога важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Бажано за годину до початку приготування витягнути всі продукти з холодильника.
►Додати сметану, борошно, цедру лимону та замісити еластичне тісто.
►Викласти тісто в форму та ретельно розподілити.
►Поставити в духовку та випікати при температурі 180 °С до золотистої скоринки.
►Готовий корж треба понаколювати виделкою, щоб у кожну дірочку заходила пропитка.
►На теплий корж намасти ароматну лимонну пропитку.
►Зверху викласти збитий крем з білку з додаванням сиропу.
►Поставити в духовку та підсушити меренгу до золотого стану. Це можна зробити з допомогою функції гриль.
►Для того, щоб тісто не було сухим, а було смачним його необхідно просочити лимоном з цукром. Для приготування пропитки, необхідно взяти великий лимон та залити його окропом, щоб зійшла гіркота зі шкірки, потім нарізати його на шматочки й перекрутити в м'ясорубці разом з цукром. В результаті отримуємо дуже смачний лимонний соус.
►Для того, щоб зварити сироп потрібно змішати цукор та воду та варити до стану, коли буде тягнутися тоненька ниточка сиропу. Поки вариться сироп необхідно збити один білок до стану пишної меренги. Готовий сироп необхідно додати до збитого білку та ретельно перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт ніжного малинового пирога без випічки: смачно, швидко, корисно