Сезон гарбузів у розпалі. Ведуча Валентина Хамайко в ефірі Сніданку.Вихідний поділилась рецептом смачної булочки зі шматочками гарбуза.
Інгредієнти:
Борошно - 300г
Вершкове масло - 50 г
Сіль – дрібка
Дріжджі – 10 г
Вода – 140 мл
Цукор – 50 г
Для змащування:
Сметана – 1 ч.л.
Яйце 1 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: страва вікінгів Plokfiskur від Олексія Душки
Начинка:
Гарбуз – 200-300 г
Цукрова пудра – 2 ст.л.
Кориця – 1 ч.л.
Вершкове масло 50-100 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: дієтичні млинці Лори Філіппової
Як готувати:
1. Цукор розчиняємо у воді, невелику кількість рідини додаємо до дріжджів, які найкраще замішувати у окремому посуді.
2. Замішуємо тісто, додаємо щіпку солі, дріжджі, воду з цукром. До суміші наливаємо розтоплене вершкове масло.
3. Вимішуємо тісто 7 хвилин до однорідної маси. Залишаємо його на годину.
4. Нарізаємо гарбуз маленькими кубиками та розм'якшуємо на пательні.
У булочках немає відчуватись різна текстура - і тісто має бути м'яким, і гарбуз.
5. Змішуємо цукрову пудру та корицю.
6. Із тіста формуємо кульки та максимально розтягуємо. Змащуємо маслом та посипаємо пудрою з корицею.
7. Додаємо гарбуз рівномірно та не дуже густо. Змащуємо яйцем та загортаємо у равлика.
8. Вже сформовані булочки змащуємо яйцем із сметаною.
9. Ставимо у духовку на 15 хв із температурою 180 градусів.
Loading...
Смачного!