Нещодавно до України з Єгипту потрапила партія "отруйних" мандаринів — рівень пестицидів у них перевищував норму у 33 рази. Завдяки єдиній системі швидкого оповіщення вдалося оперативно вилучити фрукт з реалізації. Проте навіть мандарини із нормальним вмістом хімікатів можуть виявитися несмачними та зіпсованими після покупки. Як правильно обирати мандарини, розповів Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з цінами на фрукти на Новий рік 2024 і до чого тут блокада кордонів (пояснили у "Сніданку з 1+1")
Як і всі цитрусові, мандарини містять багато клітковини та вітаміну С. Норма споживання — 2 штуки на день. Лікарі радять утриматися від споживання цього фрукту людям, що мають проблеми з шлунком, та вагітним.
"Класно поєднувати мандарини зі залізовмісними продуктами, тому що в цьому фрукті дуже багато вітаміну С, а залізо дуже класно засвоїться з вітаміном С. Добре буде салат робити з печінкою чи м'ясом та мандаринками", — зазначає дієтологиня Софія Шпак.
Фото: Unsplash
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, що насправді зігрівають взимку
Фахівці радять обов'язково мити мандарини та всі імпортні продукти зі шкірочкою. При транспортуванні з країни-експортера такі фрукти завжди обробляють спеціальними речовинами. Навіть якщо ми зчищаємо шкірочку перед вживанням, сліди хімікатів залишаються на руках.
Ознаки стиглих мандаринів: як не помилитись у виборі новорічного фрукта | Знаю – споживаю у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:
Loading...