Коли і скільки можна їсти ягоди та фрукти, щоб це було корисно? Який вміст цукру у найбільш популярних ягодах і фруктах літа? Як правильно їх зберігати? В ефірі шоу «Сніданок з 1+1» розповіла дієтологиня Наталія Самойленко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів
Ягоди та фрукти – це корисні дари природи, які влітку забезпечують наш організм вітамінами та мікроелементами майже на рік вперед. Проте їх не можна безконтрольно їсти, оскільки вони містять цукор.
►1 кг черешень містить 106 г цукру (це 15-20 чайних ложок);
►1 кг абрикосів – 90-95 г цукру;
►1 кг полуниць – 49 г цукру.
Дієтологиня розповідає – добова норма вживання ягід і фруктів для дорослої людини – 300-500 г, для дітей – 200-300 г. Найкраще вживати їх у першій половині дня, коли метаболізм швидкий, і цукор у ягодах та фруктах не буде відкладатися у вигляді зайвих кілограмів.
Якщо перевищувати цю норму, наслідками може бути:
Обережними із вживанням фруктів та ягід слід бути людям з цукровим діабетом. Для них добову норму повинен розрахувати лікар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жимолость: що це за ягода, який має смак та чому вона дуже корисна (фото)
Зберігати фрукти і ягоди слід в холодильнику, у пластиковому контейнері, який не треба накривати кришкою. Попередньо ягоди слід перебрати, відібравши навіть трохи зіпсовані.
Більше про правила вживання фруктів та ягід дивіться у відео:
Loading...