Жимолость: що це за ягода, який має смак та чому вона дуже корисна (фото)

Жимолость: що це за ягода, як росте і чим корисна
pixabay.com

Ягоди жимолості схожі на чорницю та лохину за кольором. Мають продовгувату форму, як у винограда. Жимолость починає впевнено завойовувати ринок українських споживачів і ось чому.

Поділитися:

Жимолость має цікавий присмак кислинки, що смакує незвично та додає пікантності у стравах. "Нетривіальна ягода", — так відзиваються про жимолость гурмани, що "полюють" за нею на ринках, адже жимолость — відносно нова ягода для українських споживачів і продається не всюди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів неймовірної випічки з ягодами

Зазвичай, жимолость достигає раніше полуниці та відкриває ягідний сезон. Проте цьогоріч через погодні умови, ягоди жимолості продаються пізніше. На столичному ринку жимолость продають по 200 грн за кг. 

Жимолость: як росте

Жимолость росте на кущах, ховаючись під листям. Вирощують цю ягоду в Україні поодинокі господарства, проте виростити можна й самому. Жимолость опиляється перехресним шляхом, тому потрібно декілька кущів різного сорту. Ягода любить прохолоду в затінку. З одного куща може бути до 6 кг ягід.

Жимолость: користь ягоди

Ягоди жимолості надзвичайно корисні: вміст вітаміну С у них вищий, аніж в лимонах, полуниці, перцю. З'їдаючи лише 100 г жимолості, ми отримуємо денну норму цього вітаміну. При цьому жимолость значно дешевша за лохину. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологи назвали найкориснішу ягоду цього літа

Жимолость також називають ягодою молодості, адже захищає клітини нашого організму від старіння. Ягоди жимолості також щедрі на корисний для щитовидки йод та багаті на селен, який знижує ризик онкологічних захворювань та серцево-судинних хвороб. Важливо, що ця ягода не викликає алергічних реакцій, що особливо зауважать батьки, діти яких хворобливо реагують на інші ягоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: Поради дієтолога

Єдина невдячна особливість жимолості — вона швидко псується. За 2-3 дні ягода вже має непривабливий вигляд. Тому ягоди жимолості бажано відразу заморозити, якщо кількість перевищує потребу споживання.

Новини по темі