Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів

Як заморозити малину на зиму правильно

Малина - одна із найароматніших ягід літа. У сезон хочеться заморозить її якомога більше, щоб взимку ласувати корисним фруктом. Читайте, як заморозити малину в домашніх умовах, щоб вона залишалася цілою і такою ж корисною після розморожування.

Поділитися:

Саме почала з'являтися перша стигла соковита малина. Ароматною ягодою хочеться ласувати не лише влітку, а й у холодну пору року. Якщо заморозити малину на зиму правильно, то із замороженої цілої малини можна варити не тільки компоти, киселі, а й використовувати її як начинку для пирогів та вареників, прикрашати цілими ягодами малиновий пиріг.

Найкраще заморозити малину на зиму в домашніх умовах так: помістити її цілою у морозильну камеру. Для того, щоб ягода зберегла свої корисні властивості після розморожування, необхідно дотримуватися певної послідовності дій.

Як заморозити малину в морозильній камері

Підготуйте необхідну кількість малини. Вибирайте стиглі і не зіпсовані ягоди.

Для заморозки краще використовувати немиту малину, якщо ви вирішите все-таки її сполоснути — робіть це акуратно і гарненько просушіть перед заморожуванням.

►У малині можуть ховатися різні жучки і личинки. Для того, щоб від них позбутися, залийте ягоду злегка підсоленою водою. Для цього візьміть холодну воду (1 л) і додайте в неї поварену сіль (20 г). Потримайте малину в розсолі близько 10-15 хвилин, а потім, переклавши в сито, акуратно промийте під проточною водою. Залиште на кілька хвилин, щоб позбутися зайвої води.

►Промиті ягоди малини необхідно акуратно поштучно викласти на рушник і залишити до повного висихання (20 хв).

►Щоб заморозити малину в морозильній камері, візьміть тацю або дошку і викладіть на неї ягоду. Фрукти повинні лежати в один шар і не торкатися один до одного. Поставте дошку з малиною на добу в морозильну камеру. За цей час вона повністю заморозиться і її можна буде перекласти в контейнер для подальшого зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки

Тепер ви знаєте як заморозити малину на зиму правильно. Сміливо використовуйте наші поради та зберігайте смачний і ароматний фрукт на зиму.

Новини по темі