Як батькам в карантин проконтролювати, в яких умовах навчаються їхні діти (коментує експерт)

Чи можна батькам заходити до школи під час карантину?

Як батькам контролювати умови навчання своїх дітей, коли їх не пускають до шкіл через карантин і чи взагалі мають право їх не пускати? Юрист громадської організації "Батьки SOS" Роман Бондаренко розповів для "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжили адаптивний карантин: як довго ще триватимуть обмеження у зв'язку з пандемією

Юрист наголошує: навіть в умовах карантинних обмежень батьки можуть відвідувати школу.

Є наказ головного санітарного лікаря, який передбачає, що батькам дозволяється відвідувати заклади освіти з метою контролю за дотримання прав дітей, за умови використання засобів індивідуального захисту, тобто масок, перевірки температури на вході та попереднього погодження з керівництвом школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у пілотному режимі стартує проєкт єПідтримка в «Дії»: хто і коли зможе отримати тисячу гривень за вакцинацію та на що їх можна буде витратити

Більш того, експерт наполегливо рекомендує батькам приходити до школи та контролювати її стан. І не перед першим вересня, а набагато раніше:

Разом з директором прийшли, наприклад, провели інвентаризацію, перевірили, де які є недоліки. Склали цей перелік, подали в Раду. Вони, в залежності того, наскільки нагальна потреба, формують кошторис та поступово робиться ремонт. 

Батьки можуть і мають бути активними учасниками освітнього процесу. І не в останню чергу саме від стану школи та її приміщень залежить життя та здоров'я наших дітей.

Ігор Кузін про вакцинацію, сертифікати та подальші умови карантину в Україні:

Loading...

Більше новин