Як батькам в карантин проконтролювати, в яких умовах навчаються їхні діти (коментує експерт)

Сніданок з 1+1
06:30

Чи можна батькам заходити до школи під час карантину?

Поділитися:

Як батькам контролювати умови навчання своїх дітей, коли їх не пускають до шкіл через карантин і чи взагалі мають право їх не пускати? Юрист громадської організації "Батьки SOS" Роман Бондаренко розповів для "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні продовжили адаптивний карантин: як довго ще триватимуть обмеження у зв'язку з пандемією

Юрист наголошує: навіть в умовах карантинних обмежень батьки можуть відвідувати школу.

Є наказ головного санітарного лікаря, який передбачає, що батькам дозволяється відвідувати заклади освіти з метою контролю за дотримання прав дітей, за умови використання засобів індивідуального захисту, тобто масок, перевірки температури на вході та попереднього погодження з керівництвом школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у пілотному режимі стартує проєкт єПідтримка в «Дії»: хто і коли зможе отримати тисячу гривень за вакцинацію та на що їх можна буде витратити

Більш того, експерт наполегливо рекомендує батькам приходити до школи та контролювати її стан. І не перед першим вересня, а набагато раніше:

Разом з директором прийшли, наприклад, провели інвентаризацію, перевірили, де які є недоліки. Склали цей перелік, подали в Раду. Вони, в залежності того, наскільки нагальна потреба, формують кошторис та поступово робиться ремонт. 

Батьки можуть і мають бути активними учасниками освітнього процесу. І не в останню чергу саме від стану школи та її приміщень залежить життя та здоров'я наших дітей.

Ігор Кузін про вакцинацію, сертифікати та подальші умови карантину в Україні:

Новини по темі