Сьогодні у пілотному режимі стартує проєкт єПідтримка в «Дії»: хто і коли зможе отримати тисячу гривень за вакцинацію та на що їх можна буде витратити

13 грудня стартував пілотний проєкт єПідтримка в Дії: хто і коли зможе отримати 1000 гривень за вакцинацію?
diia.gov.ua

Сьогодні, 13 грудня, розпочалося бета-тестування проєкту єПідтримка у «Дії». Що це означає та коли можна буде отримати 1000 гривень за вакцинацію від COVID-19?

Поділитися:

Сьогодні, 13 грудня, в пілотному режимі стартує проєкт єПідтримка в додатку «Дія». Це державна програма, мета якої – підтримати бізнес, який найбільше постраждав від локдауну, та заохотити людей до вакцинації. З тим, коли можна буде отримати гроші та куди їх витратити, і що таке бета-тестування, розбиралися сьогодні у шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати 1000 гривень за вакцинацію: строки та алгоритм дій пояснили міністри цифрової трансформації та економіки

Отже, з 13 грудня стартує пілотний етап (або етап бета-тестування) проєкту єПідтримка. На цьому етапі функцію отримання коштів зможуть випробувати на собі всі, хто попередньо записався на участь у пілоті у застосунку «Дія». Якщо ви цього попередньо не зробили, дочекайтеся 19 грудня, коли виплати будуть доступні у «Дії» всім вакцинованим 2-ма дозами громадянам.

Як отримати 1000 гривень за вакцинацію?

На порталі «Дія» повідомляється, що треба зробити, щоб отримати обіцяну тисячу:

►Оформити картку єПідтримка в одному з банків-партнерів (на сьогодні це 5 банків, але розробники обіцяють, що після старту 19 грудня їх список буде розширюватися щодня).

►Завантажити на смартфон додаток «Дія», якщо ви ще цього не зробили. Або ж оновити додаток до останньої версії.

►Завантажити зелений сертифікат про вакцинацію у додаток «Дія».

►Зайти в розділ «Послуги» та обрати «єПідтримка».

►Обрати для виплати картку єПідтримка та чекати на зарахування коштів.

Дивіться, які нові соціальні послуги онлайн запрацювали на порталі "Дія":

Коли і на що можна буде використати отриману 1 тисячу гривень за щеплення?

Отримані на картку єПідтримка кошти можна витратити впродовж 4-х місяців з моменту їх нарахування. Якщо за ці 4 місяці гроші не будуть витрачені, то вони будуть втрачені.

Зняти 1000 гривень за вакцинацію готівкою чи переказати на іншу картку буде неможливо. Натомість ці кошти можна буде витратити на такі послуги:

  • квитки до музею, кінотеатру, театру, виставкового центру;
  • квитки на потяги та літаки (лише внутрішні рейси);
  • відвідини спортзалів, фітнес-клубів;
  • придбання книжок у книжкових крамницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому епідситуація поліпшується, а карантинні обмеження посилюються? Пояснив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін (про карантин у жовтій зоні та скорочення терміну дії жовтих сертифікатів вакцинації)

Але чи вистачить на всіх білетів на потяги у святкові дні? Адже за отриману 1000 гривень можна буде придбати квитки лише після 19 грудня. На це запитання відповів керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Перцовський:

«Ми плануємо до цих дат видати в продаж ще кілька додаткових потягів, також є певна кількість місць в резерві. Залізничні перевезення – це одна з галузей, які були найбільш вражені через карантинні обмеження, тому ми зробимо все, щоб люди змогли скористатися отриманою тисячею для придбанні квитків на потяги».

Дивіться, які ще новинки підготували залізничники на період зимових свят: