Як правильно дихати, щоб бути струнким та здоровим: секрети дихальної гімнастики від Ксенії Литвинової

Фітнестренерка Ксенія Литвинова показала прості та ефективні вправи дихальної гімнастики.

Чому треба вміти правильно дихати? Чи правда, що техніка дихання впливає на здоров’я та навіть на фігуру? Про це у «Сніданку з 1+1» розповіла фітнестренерка Ксенія Литвинова. А також показала вправи дихальної гімнастики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ранкова зарядка дає в 5-10 разів більше енергії, ніж кава», – фітнес-тренерка Ксенія Литвинова розповіла, як сформувати звичку регулярно виконувати зарядку

Ксенія Литвинова розповідає:

Без дихання ми не живемо. Це наше здоров’я легенів, масаж внутрішніх органів. Якщо ми будемо вміти правильно дихати, станемо більш стрункими, оскільки певні м’язи будуть працювати краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відмовитися від перекусів та чому вони шкідливі для нас? Поширені міфи про перекуси розвіює дієтолог Наталія Самойленко

Взагалі у більшості своїй люди дихають неправильно: животом, а не діафрагмою, поверхнево. Ксенія Литвинова зазначає:

Якщо ми будемо робити спеціальні дихальні вправи хоча б 3 рази на тиждень, то ми привчимо себе дихати правильно.

Ксенія Литвинова продемонструвала декілька простих дихальних вправ:

►Беремо невеличкі папірці, трубочки для коктейлів та склянки. Трубочку треба взяти до рота, притиснути її до папірця і на глибокому вдиху перенести папірець до склянки. Чим більше папірців вдається перенести, тим краще.

►Робимо вдих на повні груди і видихаємо через трубочку у склянку з водою, дуже-дуже повільно, утворюючи бульбашки. Робимо 10 підходів такої вправи.

►Надуваємо 10 повітряних кульок. Застереження: не можна надувати повітряні кульки у гострий період ГРВІ, це буде шкодити легеням.

Також Ксенія Литвинова показала декілька дихальних вправ які можна зробити на килимку. Дивіться у відео:

Loading...

Нагадаємо, 11 жовтня «Сніданок з 1+1» розпочав місяць корисних змін. Його головна мета – допомогти у формуванні корисних звичок та відмовитися від непродуктивних, що зробить життя цікавішим, здоровішим та довшим.

Підтримали цей проєкт 3 експерти у своїй галузі:

►Дієтологиня та ендокринологиня Наталія Самойленко.

►Фітнес-тренерка Ксенія Литвинова.

►Тренерка з розвитку мислення Наталія Кадя.

Вони розробили трекер корисних звичок, користуючись яким можна почати формувати корисну звичку:

Також даний трекер можна переглянути за посиланням. Роздрукуйте цей трекер і повісьте собі на холодильник. Він буде мотивувати вас і систематизувати ваші дії щодо формування корисних звичок. Більше про Місяць змін дивіться у відео:

Loading...

Приєднуйтеся до місяця змін від «Сніданку з 1+1» у соцмережах під хештегом #СніданокЗвички. Наприкінці місяця серед найбільш активних користувачів буде обрано 3-х переможців і розіграно призи від експертів.

Більше новин