В ефірі “Сніданку з 1+1” кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич поділилася секретами, як дозріти авокадо в домашніх умовах та як правильно зберігати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 продуктів з йодом, які повинні бути в раціоні українців (поради від ендокринолога)
Є декілька параметрів за якими визначаємо стиглість авокадо. Стиглий авокадо — м'який, недозрілому плоду (залежно від твердості) знадобиться 2-3 дні. Також стиглість авокадо можна виявити по сухій плодоніжці: якщо вона легко відходить, то плід готовий до вживання, якщо ні, то йому потрібен ще час.
Авокадо не потрібно зберігати в холодильнику. Це жирний продукт, а тому у холоді він почне втрачати свої смакові якості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна середземноморська дієта: розповідає дієтолог в "Сніданку з 1+1"
Для того, щоб авокадо швидше дозрів його потрібно покласти в паперовий пакет разом з яблуком і щільно загорнути. Через 1-2 дні плід буде готовий до споживання. Якщо ж потрібно сильно пришвидшити дозрівання, то його можна загорнути в харчову плівку.
Якщо ви розрізали авокадо і одна половинка у вас залишилася, то можна її приправити лимонним соком і загорнути у харчову плівку. Так, авокадо буде краще зберігатися і не потемніє.
Як правильно вибрати авокадо, дивіться:
Loading...