Як приготувати хумус в домашніх умовах

Читайте, як приготувати традиційний східний соус за рецептом Едуарда Насирова.

У програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом надзвичайно популярного вегетаріанського соусу хумус, який вражає своїм смаком та простотою приготування.

Хумус – традиційна східна закуска у вигляді соусу. Зазвичай її готують з пюре нуту із додаванням оливкової олії та прянощів. Його високо цінують за оригінальний та неповторний смак, а також за простоту та швидкість приготування.

Читайте також: Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда Насирова

СОУС ХУМУС: ІНГРЕДІЄНТИ

Нут – 400 г.

Оливкова олія – 7-10 ст. л.

Кунжутна паста – 2 ст. л.

Часник – 1 зубчкик

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова

Коріандр – 0,5 ст. л.

Паприка – 0,5 ст. л.

Кмин (зіра) – 0,5 ст. л.

Сік 1 лимона

Овочі для подачі за смаком.

ХУМУС: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нут замочити у воді на ніч, зранку зварити до готовності.

Якщо ви хочете приготувати  справжній автентичний хумус, то кожну зернинку потрібно очистити від плівки, - переконує Едуард Насиров.

  1. Додати в нут прянощі, зубчики часнику, лимонний сік, рослинну олію, трохи води і кунжутний соус «Тхіна».

«Тхіну» легко можна приготувати вдома. Для цього потрібно змолоти зерна кунжуту в кавомолці та змішати з невеликою кількістю рослинної олії і кип’яченої води, - підказує кулінар.

  1. Усе змолоти за допомогою блендера.
  2. Для подачі нарізати овочі соломкою та викласти на тарілці.

Класичний хумус подається у глибокій посудині. Всередині соусу робиться невелике заглиблення, в яке додається трохи оливкової олії.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров поділився рецептом смачної сочевиці в томатному соусі.

Більше новин