Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда Насирова
Експерт розповів, як приготувати смажені у фритюрі кульки з бобових.
Рецепт печива з горіхово-білковим кремом від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачної страви фалафель із нуту.
Фалафель — популярна близькосхідна страва, яка в перекладі з арабської означає перець. Це смажені у фритюрі кульки з бобових, щедро приправлених спеціями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова
Сьогодні фалафель став дуже модним атрибутом вуличних фестивалів, його подають з овочами, мясом, пітою та різними соусами.
ФАЛАФЕЛЬ У ЛАВАШІ: Інгредієнти
Нут – 200 г
Часник – 2 зубчики
Цибулина – 1 шт.
Борошно – 2 ст.л.
Яйце – 1 шт.
Пекінська капуста – 1 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Переци чилі – 1 шт.
Огірок свіжий – 1 шт.
Огірок маринований – 1 шт.
Сметана – 150 мл.
Лаваш – 2 шт.
Петрушка, кінза
Спеції (коріандр, паприка, каррі, кумін)
Тхіна (кунжутна паста)
Сіль та перець за смаком.
Читайте також: Смачна закуска із запечених грибів із сиром.
ФАЛАФЕЛЬ У ЛАВАШІ: ПРИГОТУВАННЯ
- Нут замочити у воді на кілька годин.
- Зелень, цибулю, перець чилі та часник дрібно нашаткувати. Усе перемішати та додати нут.
- Готову суміш перемолоти блендером до однорідної консистенції.
Замість нуту можна використати і звичайний горох або квасолю, - каже Едуард Насиров.
- До маси додати яйце, трохи борошна та спеції. Усе ретельно перемішати.
- З готової суміші сформувати невеликі кульки та посмажити у фритюрі.
Тим, хто піклується про сою фігуру, фалафелі можна не смажити, а пекти, - підказує кулінар.
- Огірки, перець та капусту нарізати соломкою.
- Лаваш змастити сметаною та тхіною. Викласти туди нарізані овочі та смажений фалафель. Загорнути усе в лаваш.
Замість сметани у цій страві можна використати також вершки чи хумус, - зазначає Едуард Насиров.
Готову страву у лаваші можна також підсмажити на грилі, щоб утворилася хрустка скоринка.