Рецепт печива з горіхово-білковим кремом від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом смачної страви фалафель із нуту.

Фалафель — популярна близькосхідна страва, яка в перекладі з арабської означає перець. Це смажені у фритюрі кульки з бобових, щедро приправлених спеціями. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова

Сьогодні фалафель став дуже модним атрибутом вуличних фестивалів, його подають з овочами, мясом, пітою та різними соусами.

ФАЛАФЕЛЬ У ЛАВАШІ: Інгредієнти

Нут – 200 г

Часник – 2 зубчики

Цибулина – 1 шт.

Борошно – 2 ст.л.

Яйце – 1 шт.

Пекінська капуста – 1 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Переци чилі – 1 шт.

Огірок свіжий – 1 шт.

Огірок маринований – 1 шт.

Сметана – 150 мл.

Лаваш – 2 шт.

Петрушка, кінза

Спеції (коріандр, паприка, каррі, кумін)

Тхіна (кунжутна паста)

Сіль та перець за смаком.

Читайте також: Смачна закуска із запечених грибів із сиром.

ФАЛАФЕЛЬ У ЛАВАШІ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Нут замочити у воді на кілька годин.
  2. Зелень, цибулю, перець чилі та часник дрібно нашаткувати. Усе перемішати та додати нут.
  3. Готову суміш перемолоти блендером до однорідної консистенції.

Замість нуту можна використати і звичайний горох або квасолю, - каже Едуард Насиров.

  1. До маси додати яйце, трохи борошна та спеції. Усе ретельно перемішати.
  2. З готової суміші сформувати невеликі кульки та посмажити у фритюрі.

Тим, хто піклується про сою фігуру, фалафелі можна не смажити, а пекти, - підказує кулінар.

  1. Огірки, перець та капусту нарізати соломкою.
  2. Лаваш змастити сметаною та тхіною. Викласти туди нарізані овочі та смажений фалафель. Загорнути усе в лаваш.

Замість сметани у цій страві можна використати також вершки чи хумус, - зазначає Едуард Насиров.

Готову страву у лаваші можна також підсмажити на грилі, щоб утворилася хрустка скоринка.