Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Рецепт смачної сочевиці в томатному соусі

Експерт поділився рецептом пряної східної страви з томатами та імбирем.

Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда НасироваУ програмі «Сніданок. Вихідний» фудблогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров розповів, як смачно приготувати сочевицю з томатами та імбиром.

Сочевиця – дієтичний продукт, у ній практично відсутні жири, тому вона прекрасно підходить людям, які слідкують за своєю вагою. Також вона містить багато білків, комплекс амінокислот і мінералів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсина

Ця легка в приготуванні та дуже смачна страва особливо буде до смаку любителям східної кухні.

СОЧЕВИЦЯ З ТОМАТАМИ: Інгредієнти

Сочевиця – 200 г.

Цибуля – 1 шт.

Помідор – 3-4 шт.

Часник – 2-3 зубки

Вершки – 120 мл.

Оливкова олія – 3-4 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова

Перець чилі – 1 шт.

Куркума – 1 ч. л.

Каррі – 1 ч. л.

Шматочок імбиру, сіль і перець за смаком.

СОЧЕВИЦЯ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Поставити сочевицю варитися на 15-20 хвилин.
  2. Часник, цибулю та перець чилі дрібно нашаткувати.
  3. Імбир почистити та натерти на терці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний рецепт запеченої в беконі курки від Руслана Сенічкіна

  1. Усі нашатковані овочі вкинути на гарячу пательню. Додати трохи олії. Підсмажити до золотистого кольору.
  2. На томатах зробити невеликі надрізи та залити окропом.

Через 2-3 хвилини можна зливати воду з помідорів, - каже Едуард Насиров.

  1. Готові томати очистити від шкірки та нарізати кубиками.
  2. Нарізані помідори вкинути до овочів на пательню, додати прянощі. Усе ретельно перемішати та тушкувати ще 10-15 хвилин.
  3. Дрібно нашаткувати зелень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простий рецепт шоколадного печива з апельсином від Едуарда Насирова

  1. Варену сочевицю вкинути до томатного соусу, влити вершки та усе ретельно перемішати.

Якщо ви дотримується посту, можна використовувати кокосові вершки, - підказує кулінар.

Готову страву потрібно посипати зеленню і подавати гарячою.

Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров розповів, як оригінально посмажити яйця.

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.