Як приготувати хумус в домашніх умовах
Читайте, як приготувати традиційний східний соус за рецептом Едуарда Насирова.
Рецепти бутербродних намазок від Руслана СенічкінаУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився рецептом надзвичайно популярного вегетаріанського соусу хумус, який вражає своїм смаком та простотою приготування.
Хумус – традиційна східна закуска у вигляді соусу. Зазвичай її готують з пюре нуту із додаванням оливкової олії та прянощів. Його високо цінують за оригінальний та неповторний смак, а також за простоту та швидкість приготування.
Читайте також: Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда Насирова
СОУС ХУМУС: ІНГРЕДІЄНТИ
Нут – 400 г.
Оливкова олія – 7-10 ст. л.
Кунжутна паста – 2 ст. л.
Часник – 1 зубчкик
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова
Коріандр – 0,5 ст. л.
Паприка – 0,5 ст. л.
Кмин (зіра) – 0,5 ст. л.
Сік 1 лимона
Овочі для подачі за смаком.
ХУМУС: ПРИГОТУВАННЯ
- Нут замочити у воді на ніч, зранку зварити до готовності.
Якщо ви хочете приготувати справжній автентичний хумус, то кожну зернинку потрібно очистити від плівки, - переконує Едуард Насиров.
- Додати в нут прянощі, зубчики часнику, лимонний сік, рослинну олію, трохи води і кунжутний соус «Тхіна».
«Тхіну» легко можна приготувати вдома. Для цього потрібно змолоти зерна кунжуту в кавомолці та змішати з невеликою кількістю рослинної олії і кип’яченої води, - підказує кулінар.
- Усе змолоти за допомогою блендера.
- Для подачі нарізати овочі соломкою та викласти на тарілці.
Класичний хумус подається у глибокій посудині. Всередині соусу робиться невелике заглиблення, в яке додається трохи оливкової олії.
Нагадаємо, нещодавно Едуард Насиров поділився рецептом смачної сочевиці в томатному соусі.