Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився пісним рецептом італійської пасти з гарбузом та нутом.

Читайте також: 7 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст.

Паста – одна із найпопулярніших італійських страв після піци. У перекладі з древньогрецької вона означає «борошно перемішане із соусом». Існує безліч варіацій цієї страви. Особливо її полюбляють їсти з тертим сиром, смаженим беконом та з томатним соусом.

До вашої уваги рецепт надзвичайно смачного варіанту пасти з томатним соусом та гарбузом, яким можна поласувати під час посту.

ПАСТА З ТОМАТНИМ СОУСОМ: ІНГРЕДІЄНТИ

Спагеті - 200 г

Цибуля - 2 шт.

Часник - 2 зубчика

Помідори у власному соку - 500 мл

Гарбуз - 300 г

Нут - 300 г

Базилік - 1 ч. л.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Лимон - 1 шт.

Цукор - 1 дрібка

Сіль і перець за смаком.

Читайте також: Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана Сенічкіна.

ПАСТА З ТОМАТНИМ СОУСОМ: ПРИГОТУВАННЯ

  1. Цибулю дрібно нашаткувати.
  2. Гарбуз нарізати невеликими кубиками та вкинути в сотейник. Зверху налити трохи олії, додати спеції, ложку лимонного соку та цибулю. Тушкувати усе до готовності.
  3. Томати вилити у сотейник з гарбузом та перемішати. Додати трохи цукру.

Томати у власному соку дуже легко можна приготувати у сезон, для цього потрібно лише почистити їх та заморозити, - підказує Едуард Насиров.

  1. Нут та пасту окремо зварити до готовності.

Перед тим, як варити нут, його потрібно заздалегідь замочити у холодній воді на кілька годин, - зазначає кулінар. Готову пасту полити соусом та прикрасити зеленню.

Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом пісного лимонного кексу з грушею.