Пісна італійська паста з томатним соусом за рецептом Едуарда Насирова
Читайте, як приготувати смачну та вишукану страву за рецептом кулінарного блогера.
Рецепт запечених млинців із сиром від Валентини ХамайкоУ програмі «Сніданок з 1+1» кулінарний блогер та експерт з вегетаріанської кухні Едуард Насиров поділився пісним рецептом італійської пасти з гарбузом та нутом.
Читайте також: 7 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст.
Паста – одна із найпопулярніших італійських страв після піци. У перекладі з древньогрецької вона означає «борошно перемішане із соусом». Існує безліч варіацій цієї страви. Особливо її полюбляють їсти з тертим сиром, смаженим беконом та з томатним соусом.
До вашої уваги рецепт надзвичайно смачного варіанту пасти з томатним соусом та гарбузом, яким можна поласувати під час посту.
ПАСТА З ТОМАТНИМ СОУСОМ: ІНГРЕДІЄНТИ
Спагеті - 200 г
Цибуля - 2 шт.
Часник - 2 зубчика
Помідори у власному соку - 500 мл
Гарбуз - 300 г
Нут - 300 г
Базилік - 1 ч. л.
Оливкова олія - 2 ст. л.
Лимон - 1 шт.
Цукор - 1 дрібка
Сіль і перець за смаком.
Читайте також: Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана Сенічкіна.
ПАСТА З ТОМАТНИМ СОУСОМ: ПРИГОТУВАННЯ
- Цибулю дрібно нашаткувати.
- Гарбуз нарізати невеликими кубиками та вкинути в сотейник. Зверху налити трохи олії, додати спеції, ложку лимонного соку та цибулю. Тушкувати усе до готовності.
- Томати вилити у сотейник з гарбузом та перемішати. Додати трохи цукру.
Томати у власному соку дуже легко можна приготувати у сезон, для цього потрібно лише почистити їх та заморозити, - підказує Едуард Насиров.
- Нут та пасту окремо зварити до готовності.
Перед тим, як варити нут, його потрібно заздалегідь замочити у холодній воді на кілька годин, - зазначає кулінар. Готову пасту полити соусом та прикрасити зеленню.
Нагадаємо, не так давно Едуард Насиров поділився рецептом пісного лимонного кексу з грушею.