Шоколадний кекс з чорницею: Рецепти Едуарда Насирова

Едуард Насиров поділився рецептом приготування буряково-шоколадного кексу з чорницею.

Фуд-блогер Едуард Насиров продовжує ділитися з глядачами рецептами незвичайних вегетаріанських страв. У програмі «Сніданок з 1+1» він показав, як приготувати буряково-шоколадний кекс з чорницею.

ШОКОЛАДНИЙ КЕКС – ІНГРЕДІЄНТИ

Буряк 2-3шт

Яйця 2шт

Цукор 200г

Оливкова олія 100мл

Борошно 250г

Розпушувач 1ч.л.

Какао 2ст.л.

Чорниця 1 склянка

Кориця 1/2 ч.л

Шоколад 200г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНО-БУРЯКОВИЙ КЕКС З ЧОРНИЦЕЮ

1. Перемішайте яйця з цукром. Додайте рослинної олії.

2. Попередньо запечений буряк натріть на дрібній тертці чи перебийте у блендері. Додайте його до яєчної суміші. Перемішайте.

3. Всипте до суміші какао, корицю та цедру апельсина.

4. Постійно помішуючи суміш, додайте до неї борошно та розпушувач.

Цей кекс можна вважати корисною випічкою, адже буряк – один з небагатьох продуктів, що зберігає свої корисні властивості після термічної обробки, – зауважив Едуард Насиров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.

5. Ягоди перемішайте з борошном, аби вони не осіли при готуванні. Пересипте їх у тісто.

Можна використовувати будь-які ягоди. Зі смородиною чи вишнею – кекс смакуватиме так само ідеально, – підкреслив Едуард Насиров.

6. Вилийте тісто в основу, застелену пергаментом.

7. Поставте кекс випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів на 35-40хв.

8. Дайте кексу «відпочити» 5 хв, аби він не розвалився. 

Готовий кекс можна полити топленим шоколадом та прикрачити цедрою чи м'ятою, – порадив Едуард Насиров.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво без борошна.

Більше новин