Як зберегти та відновити мікрофлору кишечника

Дієтолог Галина Незговорова розповіла, як зберегти мікрофлопу кишечника та які фактори негативно впливають на неї.

Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла про роль мікрофлори в організмі людини та методи профілактики дисбактеріозу.

Мікрофлора кишківника – це сукупність мікроорганізмів, що живуть у травній системі та виконують ряд функцій на користь свого носія (кишківника).

ФУНКЦІЇ МІКРОФЛОРИ КИШЕЧНИКА

  1. Допомагає у перетравлюванні їжі.
  2. Як важливий елемент імунітету, вона забезпечує антибактеріальний захист.
  3. Синтезує біологічно активні речовини.
  4. Необхідна для циркуляції жовчних кислот та холестерину.

ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ДИСБАКТЕРІОЗУ

Дисбіоз або, як ми звикли чути, дисбактеріоз – це якісна зміна мікрофлори кишечника. Іншими словами, місце необхідних бактерій займають патогенні мікроорганізми. До факторів, що негативно впливають на мікрофлору кишечника належать: 

  1. Шкідливі звички: зловживання алкоголем, паління.
  2. Медикаменти.
  3. Неякісна їжа: фаст фуд, продукти з Е-складниками, консервантами та барвниками.
  4. Постійні стреси.
  5. Порушення моторики кишечника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися зі стресом, зайвою вагою та сухим волоссям за допомогою кунжуту.

ЩО ЇСТИ, ЩОБ ЗБЕРЕГТИ МІКРОФЛОРУ

Дієтолог радить додати у щоденний раціон:

  1. Овочі: капуста, селера, буряк, цибуля, морква, гарбуз та зелень.
  2. Фрукти, ягоди та сухофрукти. 
  3. Різноманітні бобові, цільнозерновий хліб.
  4. Кисломалочні продукти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Як переконати дитину їсти овочі і фрукти.

Для здоров’я і гарного самопочуття ви маєте тричі на день поїсти для себе, а вчетверте - нагодувати свою мікрофлору. – переконує Галина Незговорова.

Не економте ні часу, ні коштів на своє здоров’я, адже це найдорожче, що в нас є! Дослухайтеся порад нашого дієтолога і будьте здорові! 

Нагадаємо, нещодавно психолог Наталя Підлісна порадила, як почати Новий рік на х​вилі успіху і позитиву.

Більше новин