Як переконати дитину їсти овочі і фрукти: Поради дієтолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог Галина Незговорова дала поради, як привчити дітей їсти овочі та фрукти

Поділитися:

Поради дієтолога: 5 причин, чому треба їсти інжирЩе з дитинства ми неодноразово чули, що потрібно їсти овочі та фрукти, адже вони необхідні для нормального функціонування організму. Ці продукти піднімають настрій завдяки фолієвій кислоті, допомагають тримати під контролем вагу, дарують заряд бадьорості та сил на весь день.

Та як це правильно пояснити дітям, адже маленькі ласуни надають перевагу солодощам. У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова дала поради, як привити дітям любов до фруктів та овочів.

Будьте зразком

Демонструйте, з яким задоволенням ви вживаєте овочі та фрукти та постійно повторюйте, як це вам подобається.

Дозвольте обирати

Купуйте овочі та фрукти разом з дітьми, дайте їм можливість обирати продукти, які їм подобаються.

Не примушуйте

Якщо ви хочете включити в раціон дитини конкретний фрукт чи овоч, просто додайте його до улюбленої страви малюка. Навіть якщо дитина не з’їсть продукт цього разу, ви зможете подолати недовіру до нової їжі.

Куштуйте невеликими порціями

Кількість нового продукту для першої дегустації має бути невеликою. Експериментуйте з кулінарною обробкою та нарізанням, це зробити прийом їжі ще цікавішим.

Експериментуйте 

Використовуйте яскравий посуд та прикрашайте страви. Фантазуйте з продуктами: зі шматочків овочів можна зобразити на тарілці обличчя чи рослину.

Уникайте реклами фаст-фудів

Стежте за тим, щоб дитина не дивилася реклами фаст-фудів. Під час перегляду улюблених серіалів привчайте дітей до тарілочки фруктового асорті замість попкорну чи картоплі фрі.

Вплив однолітків

Діти найчастіше починають їсти шкідливі продукти в компанії однолітків. Зламайте цю традицію.

Залишайте фрукти на видному місці

Замість солодощів та печива на видному місці повинна бути вазочка з фруктами. Якщо ж ваш ласун не може відмовитися від солодкого, поєднуйте фрукти з десертами.

Будьте наполегливими та послідовними у своїх спробах розвити у дітей правильні харчові звички. Не бійтеся експериментувати та фантазувати – діти оцінять ваші зусилля.

Новини по темі