Вітамін С або аскорбінова кислота буває в різних формах: у таблетках, у капсулах, у порошку. Втім, ви можете отримати добову норму вітаміну С і через їжу. Як правильно його споживати, та чи можна переборщити з ним - розповіла лікар-терапевт Марʼяна Селюк у «Сніданку з 1+1».
Більшість батьків, коли дитина хворіє, купляє аскорбінову кислоту. Як відомо, вітамін С, що міститься в аскорбіновій кислоті несе протизастудну функцію. Сам вітамін С є необхідним для організму
Зазвичай, ознаками, що організму не вистачає вітаміну С можуть виступати часті захворювання на грип, слабкий імунітет, підвищенний кровоток ясен та втома. Найбільш правильним рішенням є отримувати вітамін С з продуктів споживання. Проте, такі продукти мають певну сезонність і сам процес вживання вітаміну С через їжу повинен мати щоденну регулярність.
Для отримання дози у 70 мг. можна зʼїсти 40 г. болгарського перцю, 100 г. цвітної капусти, 30 г. чорної смородини або 100 г. апельсину. Тобто, достатньо додавати у раціон багато овочів, фруктів і ягід. При хворобі можна додатково вживати вітамін С у вигляді капсул чи препаратів для покращення роботи імунної системи. Обовʼязково варто перед цим проконсультуватися зі своїм лікарем. Прийом понад 2000 мг. вітаміну С на добу може викликати побічні ефекти.
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: