Зелений чай для схуднення: Користь і правила вживання

Експерт розповіла, як легко обрати хороший чай.

Впродовж століть у всьому світі чай вважали лікувальним засобом. У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про усі корисні властивості чаю та якому з них краще надавати перевагу.

Існує безліч видів чаю, проте найпопулярнішими є зелений та чорний.  Їх можуть заварювати з різноманітними травами, ягодами, і навіть додавати алкоголь. Чай не тільки зігріває в холодну пору року, а й неабияк покращує стан здоров’я.

Читайте також: Що бадьорить краще: кава або чай.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ЧАЮ

  1. Покращує роботу серцево-судинної системи.
  2. Знижує артеріальний тиск.
  3. Запобігає розвитку атеросклерозу та цукрового діабету.
  4. Уповільнює процес старіння.
  5. Підвищує імунітет.

Чай містить більше, ніж 200 біологічно активних компонентів, які в комплексі позитивно впливають на організм людини, - каже Галина Незговорова.

ЯКИЙ ЧАЙ НАЙКОРИСНІШИЙ

З одного чайного куща отримують декілька сортів чаю. Розрізняють білий, зелений, жовтий, чорний та інші їх різновиди. Сорт чаю залежить від способу його обробки.

Чим менша обробка чаю, тим більше корисних речовин у ньому залишається. Саме тому зелений чай є найкориснішим, - зазначає дієтолог.

Читайте також: Зелений чай відкладає процес старіння.

КОРИСТЬ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ

  1. Підвищує імунітет
  2. Зберігає зубну емаль.
  3. Допомагає схуднути.
  4. Позбавляє від похмілля.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВЖИВАТИ ЧАЙ

Чай можна пити в будь-який час доби, проте не більше 4 чашок на день.Лікарі не рекомендують пити чай при запаленнях шлунку.

Щоб покращити смак чорного чаю, до нього можна додати молоко або лимон. До зеленого добре підійде м’ята та імбир.

У жодному разі не можна додавати мед у гарячий чай чи запивати ним основні страви. – зазначає Галина Незговорова.

Читайте також: 3 продукти, які корисно щодня додавати в чай.

Пам’ятайте, тільки якісні сорти чаю зможуть принести насолоду та користь здоров’ю організму. 

Нагадаємо, не так давно 1plus1.ua писав, як зберігати чай, щоб він не втратив свого смаку

Більше новин