Готуємо за 15 хвилин! Рецепти кулінарних шедеврів від Євгена Клопотенка

Три рецепти на всі випадки життя.

Як приголомшити своєю стравою рідних та гостей? Напевно, придбати три пакети інгредієнтів, півдня стояти на кухні та витратити купу грошей та часу?

Якщо ви так вважаєте, то цей матеріал обов’язковий до прочитання! У ньому кулінарний експерт Сніданку з 1+1 Євген Клопотенко поділиться трьома простими рецептами, які здобудуть вам славу найліпшої господині. А на їх приготування ви витратите не більше 15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачні та корисні канапки від Руслана Сєнічкіна

Готові прийняти цей виклик? Тоді вмикайте відео та нумо творити!

1. Фаршировані помідори

Інгредієнти

Помідори – 2 шт.

Тверда моцарела – 300 г

Кисломолочний сир – 300 г

Сіль – за смаком

Трави – за смаком

Фото: GettyImages

Як приготувати фаршировані помідори

1. Зрізаємо верхівки помідорів та ложкою виймаємо їх серединки.

2. Подрібнюємо моцарелу за допомогою тертки.

3. До натертої моцарели додаємо кисломолочний сир, трохи солі та трав. Перемішуємо.

4. Начиняємо помідори отриманою сумішшю та накриваємо верхівками.

5. Заздалегідь розігріваємо духовку. Запікаємо помідори при температурі 200° упродовж 12-15 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих і перевірених рецептів шоколадних смаколиків

2. Сендвіч із тунцем та смаженим бузком

Інгредієнти

Чіабата – 1 шт.

Тунець консервований (не в олії) – 1 уп.

Оливки – за смаком

Гілочка бузку – 1 шт.

Цедра лимона – за смаком

Вершкове масло – 20 г

Базилік – за смаком

Гірчиця – 1-2 ч. л.

Фото: GettyImages

Як приготувати сендвіч із тунцем

1. Поєднуємо тунець, щіпку солі, трохи цедри лимону та кілька оливок. Ретельно перемішуємо.

2. Трохи вершкового масла розтоплюємо на пательні.

3. На розтопленому маслі смажимо бузок. Додаємо 2-3 щіпки солі, щоб прибрати гіркоту.

Смажений бузок за смаком схожий на грейпфрут, – підкреслює Євген Клопотенко.

4. Чіабату розрізаємо навпіл уздовж. Підсмажуємо її на окремій пательні без олії.

5. На половинку чіабати викладаємо суміш з тунцем, потім смажений бузок і трохи базиліку. Зверху додаємо одну чайну ложку неперетертої гірчиці та накриваємо другою половинкою чіабати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти шоколадного печива, смак яких поверне вас у дитинство

3. Глазуровані фрукти

Інгредієнти

Яблуко – 1 шт.

Груша – 1 шт.

Вершкове масло – 20 г

Мед – 20 г

Цедра апельсина – за смаком

Фото: GettyImages

Як приготувати глазуровані фрукти

1. Нарізаємо яблуко і грушу, обсмажуємо їх із вершковим маслом та медом.

Не смажте їх дуже довго, меду не можна давати нагріватися, – радить Євген.

2. Викладаємо обсмажені фрукти на тарілку та присипаємо тертою цедрою апельсина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Суп "Авголемоно" від Євгена Клопотенка

Більше новин