Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Смачні та корисні канапки від Руслана Сєнічкіна

сандвіч
Встигати все – справа не з легких.

Але за постійною метушнею та безліччю справ ми часто нехтуємо обіднім перекусом, який надзвичайно важливий для здоров'я.

Руслан Сєнічкін пропонує різні варіанти легких та корисних бутербродів, приготування яких не забере у вас багато часу. Вони подарують вам палітру нових смакових вражень, і доведуть, що приготована нашвидкуруч страва може бути надзвичайно апетитною!

Пісні канапки з буряком

Ідеальний перекус для тих, хто дотримується посту. Ці бутерброди легкі та дієтичні, а незвичне поєднання простих інгредієнтів створює неповторний смак.

Інгредієнти

Цільнозерновий хліб

Буряк

Половинка лимону

Мед

Несолодкий йогурт

Шпинат (свіжий або заморожений)

Свіжа зелень

Сіль та перець для аромату

Як приготувати пісні канапки з буряком

1. Хліб нарізаємо скибочками –  це наші майбутні тости. Шматочки викладаємо на суху, але гарно розігріту пательню, і трошки притискаємо рукою. Якщо у вас спеціальна пательня для гриля, хліб швидко покриється смужками, і ззовні буде хрусткий, а всередині м’який.

Не пересмажуйте хліб, бо смужки смужками, але наша мета – досягти скоринки.

Ця страва готується швидко, але краще не робити тости заздалегідь.

«Ви свіжий хліб ріжете скибочками, потім підсмажуєте на пательні, потім він лежить на відкритому повітрі. Аби це були грінки, а не сухарі, краще робити грінки не заздалегідь, а в момент приготування канапок», – зазначає Руслан Сєнічкін.

2. Потрібно приготувати буряк, можете або відварити його, або запекти у фользі. Руслан Сєнічкін радить обрати другий варіант, адже при такій технології зберігається більше корисних речовин і вітамінів.

3. Натираємо готовий буряк на дрібній тертушці й викладаємо його на грінки. 

4. Поливаємо канапки тоненькою цівочкою золотистого меду.

5. Якщо ви здивувалися, коли побачили у рецепті лимон, то нам знадобиться всього декілька його краплин на кожен бутерброд. У поєднанні з буряком, він надасть нашим канапкам ще більш насиченого кольору та смаку.

6. Час готувати особливий соус: перемелюємо в блендері листя шпинату (краще свіжого, адже у ньому більше вітамінів, і не потрібно чекати поки розморозиться). Зелену суміш, яка у нас вийшла, додаємо у несолодкий йогурт.

7. Готовим соусом поливаємо кожну канапку. 

Наші пісні канапки з буряком готові. А якщо у вас прокинувся не лише апетит, а й натхнення, то не обмежуйте свою фантазію – додавайте до страви власні кулінарні «родзинки».

Весняні бутерброди зі шпинатом

Зробити цей теплий хрусткий бутерброд надзвичайно просто. На вигляд він нагадує натюрморт, але, окрім цього, зроблений з простих, але корисних продуктів.

Інгредієнти

Хліб з висівкового борошна

Листя шпинату

Редис — 1 шт.

Ріпа — 1 шт.

Буряк — 1 шт.

Сир фета

Зубчик часнику

Кріп та петрушка

Як приготувати бутерброди зі шпинатом

1. З хліба потрібно зробити хрумкі грінки. Можете скористатися тостером, або ж підсмажити скибочки на сухій сковорідці.

2. Тепер готуємо всі інші смачні складові нашого бутерброду. Викладаємо на пательню шпинат і пропарюємо його на воді декілька секунд.

3. Запікаємо у духовці буряк, аби він став м’яким та соковитим.

4. Злегка натираємо наші тости зубчиком часнику для апетитного запаху.

Якщо ви побоюєтесь запаху часнику, то після того, як скуштували канапку, добре пережуйте скибочку лимона, – ділиться секретом Руслан Сєнічкін.

5. Викладаємо на наші грінки листя пропареного шпинату, тонко нарізану фету, кружальця редису, ріпи та буряка.

6. Прикрашаємо весняні тости яскравою зеленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальчики оближеш: 3 страви, що перевернуть ваше уявлення про банан

Сандвіч смореброд

Без нього навіть не уявляють Скандинавію! У Данії готують сотню видів сморебродів, ними ласують на сніданок, обід та вечерю. Кожен інгредієнт має власну смакову фішку, тож нумо готувати ніжний та прохолодний північний бутерброд.

Інгредієнти

Буряк — 1 шт.

Сметана — 2 ст. л.

Гірчиця — 2 ч. л.

Яйця — 1 шт.

Оселедець — 70 г.

Огірок 1 шт.

Цибуля — 1 шт.

Вершкове масло — 30 г.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Як приготувати смореброд

1. Готуємо буряковий мус: висипаємо у блендер порізаний кубиками відварений або запечений буряк, додаємо сметану, трохи гірчиці, оливкову олію, спеції та прянощі за смаком. Перебиваємо інгредієнти у ніжне пюре.

2. Беремо скибочку хліба. Зазвичай для смореброда використовують житній хліб, але ви можете обрати свій улюблений.

3. Намащуємо скибочки вершковим маслом кімнатної температури.

4. Викладаємо зверху буряковий мус. Це можна зробити за допомогою ложки, але для естетичнішого вигляду краще скористатися кулінарним мішком.

5. Тепер потрібно тоненько нарізати варене яйце і викласти його зверху на майбутній смореброд.

6. Делікатно нарізаємо огірок тонкими слайсами, робимо з них тоненькі смужки і кладемо на яйце.

7. Найпопулярніший інгредієнт цієї страви – оселедець, він смачний і багатий на вітамін D. Нарізаємо його тоненькими скибочками й викладаємо на смореброд.

8. Довершіть страву тоненькими кільцями цибулі – покладіть їх на оселедець, ці інгредієнти добре між собою дружать.

9. Для яскравості додайте трохи пророщеної зелені.

Смореброд виглядає різнобарвно та строкато, а приготувати цей смачний сніданок і перенестися в атмосферу Скандинавських ресторанів простіше простого!

Гарячий бутерброд з яйцем

Ситний, смачний і корисний сніданок, який подають майже в кожній французькій кав’ярні. Йдеться про Крок-мадам – гарячий сандвіч-омлет з шинкою та сиром, який подається з підсмаженим яйцем згори.

Інгредієнти

Житній хліб

Яйця — 2 шт.

Шинка — 100 г.

Твердий сир — 130 г.

Борошно — 2 ст.л.

Молоко — 250 мл.

Гірчиця — 4 ст.л.

Вершкове масло — 30 г.

Спеції за смаком

Як приготувати гарячий бутерброд з яйцем

1. В сотейнику розтопіть вершкове масло. Коли масло стане рідким, ним треба змастити скибочки хліба. Потім пропекти їх у печі при температурі 180 градусів до появи смачної скоринки.

2. З масла, яке залишилося в сотейнику, ми приготуємо соус бешамель. Ставимо посудину з маслом на вогонь, додаємо сіль та спеції, що подарують страві неповторний смак та аромат.

3. Тепер додаємо у майбутній соус дві столові ложки борошна та активно збиваємо віничком.

4. Тоненькою цівочкою вливаємо молоко.

Консистенцію соусу можна контролювати саме за допомогою молока. Але чим довше соус стоятиме на вогні, тим густіший він буде, – зазначає Руслан Сєнічкін.

5. Дістаємо з печі наші тости. Дві скибочки смаженого хліба перевертаємо на ту сторону, яка не запеклися, і гарно змащуємо їх не дуже пекучою гірчицею.

6. Зверху на гірчицю викладаємо тоненько нарізану шинку.

7. Щедро посипаємо наш бутерброд натертим твердим сиром.

8. Накриваємо гірку сиру ще одним тостом, але вже підсмаженим боком.

9. Злегка притискаємо рукою і знову відправляємо у піч. Чекаємо, щоб сир трішки розплавився.

10. Дістаємо готові сандвічі, поливаємо соусом бешамель і на декілька хвилин знову відправляємо у піч.

11. Для довершеності страви потрібно підсмажити яйця, обов’язково на вершковому маслі.

12. Зверху на готові бутерброди  викладаємо підсмажені яйця.

13. Посипаємо крок-мадам зеленню

До речі, якщо куштувати страву без підсмаженого яйця, вона матиме назву не крок-мадам, а крок-месьє. Смачного!

2019-04-18