Зірковий рецепт: Суп "Авголемоно" від Євгена Клопотенка
Ця перша страва легка у приготуванні та має грецьке походження.
articleContentШеф-кухар та кулінарний експерт Сніданку з 1+1 Євген Клопотенко займається реформуванням харчування школярів в освітніх закладах. У Сніданку з 1+1 він розповів про альтернативу першим стравам, які пропонують зараз дітям.
За його словами фаворитом для дітей став суп "Авголемоно": без засмажки, на основі селери, моркви та лимонного соку. Назва цієї страви походить від авго - яйце, лемон - лимон.
Його випробували серед 60 школярів. Суп отримав середній бал 4,8 за п’ятибальною шкалою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашнє печиво для дітей: 5 простих рецептів
Інгредієнти:
100 г моркви
100 г кореня селери
1 жовток
сік 1 лимона
Як готувати:
1. Моркву і корінь селери натираємо на тертці. Варимо 30 хвилин.
2. Жовток і сік лимона збиваємо і, помішуючи, вливаємо в бульйон.
articleContent3. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою на 15 хвилин, щоб дати настоятися.
4. За бажанням, можна прикрасити нарізаним стеблом селери.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Борщ із нежирним м'ясом від Соломії Вітвіцької
Смачного!