Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Зірковий рецепт: Суп "Авголемоно" від Євгена Клопотенка

Ця перша страва легка у приготуванні та має грецьке походження.

Шеф-кухар та кулінарний експерт Сніданку з 1+1 Євген Клопотенко займається реформуванням харчування школярів в освітніх закладах. У Сніданку з 1+1 він розповів про альтернативу першим стравам, які пропонують зараз дітям.

За його словами фаворитом для дітей став суп "Авголемоно": без засмажки, на основі селери, моркви та лимонного соку. Назва цієї страви походить від авго - яйце, лемон - лимон.

Його випробували серед 60 школярів. Суп отримав середній бал 4,8 за п’ятибальною шкалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашнє печиво для дітей: 5 простих рецептів

Інгредієнти:

100 г моркви

100 г кореня селери

1 жовток

сік 1 лимона

Як готувати:

1. Моркву і корінь селери натираємо на тертці. Варимо 30 хвилин.

2. Жовток і сік лимона збиваємо і, помішуючи, вливаємо в бульйон.

3. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою на 15 хвилин, щоб дати настоятися.

4. За бажанням, можна прикрасити нарізаним стеблом селери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Борщ із нежирним м'ясом від Соломії Вітвіцької

Смачного!

2018-10-12
Більше новин