Грошова допомога для ВПО та субсидії на новий опалювальний сезон: подробиці у «Сніданку з 1+1»

Як переселенці, які ще не отримали виплат, можуть це зробити, та що треба знати про субсидії на новий опалювальний сезон?

ЩО варто знати про виплати для ВПО та про нарахування субсидій на новий опалювальний сезон? Про це у "Сніданку з 1+1" розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означає статус заявки на виплату від міжнародних організацій через соціальну платформу єДопомога

Грошова допомога переселенцям

Пані містерка наголошує, що завданням міністерства соціальної політики нині є максимально можлива підтримка населення в умовах війни:

"Соціальних допомог у нас більше 40 видів, але загалом вони є дрібні, фрагментовані, нескоординовані між собою. Нашим завданням є це змінити".

На зміни можна очікувати з нового бюджетного року, а поки до нового року виплати не будуть переглядатися чи скасовуватися. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Окремо Оксана Жолнович розповіла про переселенців, які з якихось причин досі не отримали обіцяної грошової допомоги від держави. Пані міністерка зазначає:

"Кожен, хто має право на допомогу як ВПО, отримає таку допомогу. Зараз в ручному режимі все ті дані, що загубилися з різних причин, знаходяться, і гроші виплачуються".

Якщо ви подали заявку на отримання допомоги від держави як ВПО, але досі нічого не отримали, Оксана Жолнович радить з усіма наявними документами звернутися до ЦНАПу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ВПО не отримали грошову допомогу від держави: що робити переселенцям (роз’яснення у сюжеті ТСН)

Субсидії на новий опалювальний сезон

Міністерка соціальної політики України у "Сніданку з 1+1" розповідає:

"Вже стартував процес звернення громадян за субсидіями. Ті з них, що проживають на підконтрольній Україні території, повинні робити все в звичному порядку. Розмір субсидії буде відомий ближче до опалювального сезону з врахуванням тих тарифів, які виставлять постачальники послуг.

Ті ж домогосподарства, які знаходяться наразі в зоні бойових дій чи на окупованій території, отримують автоматично продовжену субсидію на весь опалювальний сезон, ми зробили це продовження ще в травні. Тобто цим громадянам нікуди звертатися не потрібно, їхню субсидію продовжено на наступний опалювальний сезон".

Детальніше про соціальні виплати та субсидії в умовах війни дивіться у відео:

Loading...

Більше новин