Субсидії на опалювальний сезон 2021-2022: як подати, хто не отримає, соціальні нормативи у «червоних» зонах (коментар експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як і кому будуть нараховуватися субсидії у цьому опалювальному сезоні? Коментує експерт.

Поділитися:

Кому можна розраховувати на субсидії в опалювальному сезоні 2021-2022, а хто їх точно не отримає? У «Сніданку з 1+1» розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові правила дорожнього руху 2021: які зміни у ПДР для велосипедистів, автомобілістів та пішоходів (відео)

Як отримати субсидію в Україні?

У жовтні виплати субсидій в Україні вже почалися. Але далеко не всі, хто подавав заяви, їх отримали. Заступник міністра наголошує:

Субсидії – це про справедливість. Це адресна підтримки тих, хто не має можливості оплачувати комунальні послуги. Якщо плата за комунальні послуги складає понад 15% сукупного доходу домогосподарства, це підстава звернутися за субсидією.

Для оформлення субсидії потрібно:

субсидії

Хто не отримає субсидію?

Субсидія не наддається у таких випадках:

субсидії

Близько 200 тисяч домогосподарств позбавили субсидій – подробиці дивіться у відео:

Як можна заробити на субсидії?

Віталій Музиченко розповідає:

Наразі субсидія надається в готівковій формі і виплачується місяць в місяць. Якщо людина раціонально використовує ресурси, вона має можливість за рахунок субсидії заплатити за те, що вона спожила, а зекономлену суму залишити на власні потреби. Це мотивація громадян до правильного, раціонального використання енергоресурсів.

Субсидії у червоних зонах

Домогосподарства у червоних карантинних зонах отримують субсидії за збільшеними соціальними нормативами. У таких регіонах на 50% збільшуються соціальні нормативи на використання електроенергії, води та газу для комунально-побутових потреб. Це пов’язано з тим, що люди у «червоних» зонах змушені більше перебувати вдома і, відповідно, більше користуватися енергоресурсами. Тому грошові виплати від держави у вигляді субсидій на період перебування домогосподарства у червоній зоні теж будуть вищими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо роботодавець не виплачує декретні (реальна історія та коментар юриста)

Більше про особливості нарахування субсидій у цьому опалювальному сезоні дивіться у відео.

ФОТО: Pexels/Andrea Piacquadio

Новини по темі