Грошова допомога для ВПО та субсидії на новий опалювальний сезон: подробиці у «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Соціальні виплати та субсидії в Україні в умовах війни: коментар експерта
freepik.com

Як переселенці, які ще не отримали виплат, можуть це зробити, та що треба знати про субсидії на новий опалювальний сезон?

Поділитися:

ЩО варто знати про виплати для ВПО та про нарахування субсидій на новий опалювальний сезон? Про це у "Сніданку з 1+1" розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означає статус заявки на виплату від міжнародних організацій через соціальну платформу єДопомога

Грошова допомога переселенцям

Пані містерка наголошує, що завданням міністерства соціальної політики нині є максимально можлива підтримка населення в умовах війни:

"Соціальних допомог у нас більше 40 видів, але загалом вони є дрібні, фрагментовані, нескоординовані між собою. Нашим завданням є це змінити".

На зміни можна очікувати з нового бюджетного року, а поки до нового року виплати не будуть переглядатися чи скасовуватися. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Окремо Оксана Жолнович розповіла про переселенців, які з якихось причин досі не отримали обіцяної грошової допомоги від держави. Пані міністерка зазначає:

"Кожен, хто має право на допомогу як ВПО, отримає таку допомогу. Зараз в ручному режимі все ті дані, що загубилися з різних причин, знаходяться, і гроші виплачуються".

Якщо ви подали заявку на отримання допомоги від держави як ВПО, але досі нічого не отримали, Оксана Жолнович радить з усіма наявними документами звернутися до ЦНАПу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ВПО не отримали грошову допомогу від держави: що робити переселенцям (роз’яснення у сюжеті ТСН)

Субсидії на новий опалювальний сезон

Міністерка соціальної політики України у "Сніданку з 1+1" розповідає:

"Вже стартував процес звернення громадян за субсидіями. Ті з них, що проживають на підконтрольній Україні території, повинні робити все в звичному порядку. Розмір субсидії буде відомий ближче до опалювального сезону з врахуванням тих тарифів, які виставлять постачальники послуг.

Ті ж домогосподарства, які знаходяться наразі в зоні бойових дій чи на окупованій території, отримують автоматично продовжену субсидію на весь опалювальний сезон, ми зробили це продовження ще в травні. Тобто цим громадянам нікуди звертатися не потрібно, їхню субсидію продовжено на наступний опалювальний сезон".

Детальніше про соціальні виплати та субсидії в умовах війни дивіться у відео:

Новини по темі