Субсидії, призначення та перерахунок пенсії, зміна місця реєстрації – «Дія» запускає нові соціальні послуги online

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Нові соціальні послуги онлайн: пенсії, субсидії та зміна місця реєстрації на порталі Дія
diia.gov.ua

Портал «Дія» запускає нові соціальні послуги онлайн. Відтепер, щоб оформити субсидію, пенсію, змінити місце реєстрації не потрібно буде йти до державних установ.

Поділитися:

У «Сніданку з 1+1» міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, які нові соціальні послуги online вже запустили та запускають найближчим часом на порталі «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як згенерувати СOVID-сертифікат власникам паспорту-книжечки у застосунку "Дія" (інструкція)

Нові соціальні послуги онлайн

Отже, з 29 листопада на порталі «Дія» запрацювали такі нові соціальні послуги:

Соціальні послуги онлайн

А вже від завтра, з 1 грудня, буде проходити бета-тестування ще однієї послуги – зміни місця реєстрації онлайн через портал «Дія». Про всі ці нововведення Михайло Федоров розповідає:

«Ми налагодили взаємодію між всіма реєстрами територіальних громад. З 1 грудня можна буде online змінювати місце реєстрації, і при цьому чоловікам не потрібно буде ходити у військкомат. Спершу ми запускаємо всі нові соціальні послуги на порталі, а вже згодом вони будуть доступні і в додатку «Дія».

Як оформити субсидію і пенсію онлайн?

Щоб оформити субсидію, пенсію онлайн чи інші із заявлених нових соціальних послуг, треба зайти на портал «Дія» у розділ «Послуги», знайти необхідну послугу і дотримуватися інструкцій.  Дивіться відео про те, що у Києві з’явилися сервісні офлайн-пункти підтримки порталу та додатку "Дія".

Михайло Федоров каже:

«Автоматичні послуги без людей – це, напевно, єдиний спосіб запускати в нашій державі послуги, які працюють. Всі державні послуги, які є в Україні, точно з часом будуть на порталі і в додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидії на опалювальний сезон 2021-2022: як подати, хто не отримає, соціальні нормативи у «червоних» зонах (коментар експерта)

Детальніше про нові соціальні послуги в «Дії», будівельну амністію 2021 та підготовку перепису населення в Україні у партнерстві з корпорацією Apple дивіться у відео:

Новини по темі