У Сніданку з 1+1 поділились рецептом гарбузово-сирних кульок, який захочеться повторити, якщо хочеться приготувати щось яскраве, смачне і водночас корисне.
Вони виходять ніжними, апетитними й ідеально підходять як для дитячого меню, так і для сімейної вечері. А процес приготування настільки простий, що навіть малеча із задоволенням долучиться до формування кульок.
1. Підготуйте гарбуз: запечіть його у духовці або приготуйте на пару, потім перетворіть на пюре.
2. Відваріть рис, змішайте з гарбузовим пюре.
3. Додайте яйце, сіль, спеції та панірувальні сухарі – вони допоможуть масі стати більш щільною.
4. Натріть сир і додайте до суміші. Можна комбінувати: наприклад, твердий український сир для тягучості або пармезан для пікантності.
5. Добре перемішайте масу і зліпіть невеликі кульки – діти із задоволенням допоможуть на цьому етапі.
6. Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 15–20 хвилин при 180°C до золотистої скоринки.
Золотисті, ароматні, з легким сирним присмаком і ніжною текстурою. У гарячому вигляді сир усередині тягнеться – справжня насолода! Подавати можна як самостійну страву або гарнір. Ідеально підходить і для сімейної вечері, і для дитячого перекусу в школу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: