Гарбузово-сирні кульки: рецепт простої осінньої страви, від якої складно відірватися

Осінь – найкраща пора для гарбузових страв. Цей овоч не лише красивий і ароматний, а й надзвичайно корисний: містить багато вітамінів, клітковини та природних антиоксидантів.

У Сніданку з 1+1 поділились рецептом гарбузово-сирних кульок, який захочеться повторити, якщо хочеться приготувати щось яскраве, смачне і водночас корисне.

Вони виходять ніжними, апетитними й ідеально підходять як для дитячого меню, так і для сімейної вечері. А процес приготування настільки простий, що навіть малеча із задоволенням долучиться до формування кульок.

Гарбузово-сирні кульки: рецепт

Freepik

Інгредієнти:

  • гарбуз — 400 г
  • рис — 100 г
  • панірувальні сухарі — 100 г
  • яйце — 1 шт
  • твердий сир — 100 г
  • сіль, спеції — за смаком

Як приготувати гарбузово-сирні кульки:

1. Підготуйте гарбуз: запечіть його у духовці або приготуйте на пару, потім перетворіть на пюре.

2. Відваріть рис, змішайте з гарбузовим пюре.

3. Додайте яйце, сіль, спеції та панірувальні сухарі – вони допоможуть масі стати більш щільною.

4. Натріть сир і додайте до суміші. Можна комбінувати: наприклад, твердий український сир для тягучості або пармезан для пікантності.

5. Добре перемішайте масу і зліпіть невеликі кульки – діти із задоволенням допоможуть на цьому етапі.

6. Викладіть кульки на деко, застелене пергаментом, і випікайте 15–20 хвилин при 180°C до золотистої скоринки.

Золотисті, ароматні, з легким сирним присмаком і ніжною текстурою. У гарячому вигляді сир усередині тягнеться – справжня насолода! Подавати можна як самостійну страву або гарнір. Ідеально підходить і для сімейної вечері, і для дитячого перекусу в школу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Останні новини